[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(90) FEARNOT 兩歲生日粗卡| 距離CRAZY 臨介點尚餘三週

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
再解讀多少少
其實一開始個part
每個人嘅鏡頭都有少少講返佢地經歷緊嘅嘢

牙妹係一對鬧緊交嘅情侶中間經過
就好似而家喺罵聲入面穿梭緊
導致最後走咗上天台跳落去嘅局面

采源既人型充氣公仔隨風飄動
就好似講緊佢已經灰到冇曬意識
任由其他人唆擺 冇咗自己嘅動力

櫻花嗰度
佢畀人評論嘅時候具現化咗
好多人將生活唔順利嘅地方都發洩曬落佢到
但佢自己都睇化咗好多 冇乜理會身邊嘅批評
但去到最後面跳舞走秀會part
表演緊嘅時候都係會有好多人用手機喺網上評論佢
基本上係由生活到表演都一直畀人評論緊

允真踩滑板車個part
就好似佢自己創作路上經歷緊嘅嘢
雖然中間會跌倒 但自己都會企返起身繼續嘗試

一葉個part 反而唔係咁明
因為穿梭嘅地方比較多
但可能係佢嘅靠聽音樂去隔絕其他人嘅批評
到最後其實都支撐唔到佢 屋頂都會冧咗
帶返佢去谷底 令到4個家姐集合埋一齊

後面傷害過佢哋嘅人
都會中返啲雷電
其實就係講緊佢哋講過嘅嘢最後都係要付返責任
亦有人會因此為粉絲 一齊與fim共舞

反而我係咁睇:
由始至終,fim都係講述梗5個女仔,無畏一切
今次主題係,面對雷暴惡劣天氣,人係無得控制同改變,所以會選擇避開
故事講梗正面迎擊會有咩改變。(有冇咩隱喻就自行想像)

櫻花:無人留意 係條街各有各忙 變成 到受人觸目
車車:軟賴賴無精神 變成 能量過多到控制人嘅行動
真:平地玩滑板車都要戴頭盔 變成 快到有殘影

至於忙採,你以為佢要跳樓,其實係飛上天引雷入屋果個,炸穿屋頂。所以zuha聽歌果陣牆裂開再跌咗落去,屋入面就係jen 跳舞間房,醒翻就重新咗
係咪有野宣布
唔知咩黎但係加左先
有相睇
幾過癮喎個專區
係咁彈新野出黎
有得睇牙真仆低
片黎初初撳都睇唔到,依家開到黎睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞