【緊跟黨意】英國《衛報》專欄作家: 應就極右分子 Elon Musk 言論緝拿審判

24 回覆
10 Like 9 Dislike
近日,英國工黨政府表示會追究包括 Elon Musk 在內嘅美國網民喺網絡上面嘅言論,引起美國本土網民大舉越洋留言一事,本來已經開始為人凋淡,但極度親工黨嘅英國《衛報》似乎有另一種睇法,標籤 Elon Musk 為極右分子,應將之審判 (亦未知是否反映工黨政府內部某些意見)

https://www.theguardian.com/commentisfree/article/2024/aug/09/uk-far-right-riots-elon-musk-x

= = = = = 相關消息 (1) = = = = =
https://www.foxnews.com/media/uk-police-commissioner-threatens-extradite-jail-us-citizens-over-social-media-posts-we-come-afte

= = = = = 相關消息 (2) = = = = =
英國工黨政府言論惹爭議 激起美國網民大舉越洋負評後 限制留言功能
https://lih.kg/3760437
好睇
工黨快啲再戰狼啲啦
想睇elon musk忍唔住出招
想睇工黨支持者見tesla車就「打砸搶燒」
其實係真係要追究
有無權力跨國執法係一回事
但唔係連姿態都唔做
美國國會山莊案都一樣要拉煽動嗰啲人
連時任美國總統都要被彈劾
英國搞到咁大唔追究等如縱容假新聞煽動
香港19年果d黑暴都係俾假新聞影響
支持政府係天經地道
英國有幾1984都跨唔到國啦同國安法差唔多
左癌見到咁明顯既極權都撐,證明新一代既納粹就係你地
第一次見呢幅圖
爛仔elon
guardian 係保守黨嫁
連登其實好多人以為工黨保守黨係唔同一黑一白 呢個世界點會咁簡單
黃藍mode
人哋本身左翼俾你班極端左仔屈做極右
變左馬一龍
你條死蠢,好彩喺香港 冇選票
如果唔係全世界嘅民主國家都俾你啲咁嘅思維搞軭晒
依家稍為中立少少,就已經俾人打入極右
根本就同共產黨批鬥冇分別
你條撚樣根本就紅衛兵
一個連J.K.羅琳都可以屈係極右嘅黐撚線國家 不意外
你露底啦,獨裁撚樣
CLS, 啲左閪連正常人通通都叫 far right。最撚好笑係啲香港KOL跟撚晒啲左閪一齊屌正常本土國民做 far right。
正如明明賀錦麗提名咗件8964之後仲走去支那教書做生意嘅閪人做副總統,竟然畀香港啲傻閪KOL話佢係反共先鋒
明明英國閪都唔care 香港,死都要幻想英國佬會幫香港人開戰,然後自high。咁樣安慰自己會開心啲
拉唔到架, 引渡要dual criminality , 美國第一憲法修正案係度

美國的言論自由的限制非常細,唔同英國
相信馬斯克係冇可能極右
唔啱聽就係far right
呢啲就唔同你講包容
垃圾英國佬
china labour
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞