巴黎奧運 香港運動員暨綜合討論區(170)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
因為好難再跳到上去
冇中covid 嘅卡佬
美國最新形勢
因為中國預計95%會拎到40金
美國目前36金, 要拎多4塊, 平手先贏
要6中4, 我預計25%機率啦
好可能最後39金比40金輸

1. 男子籃球決賽
2. 女子籃球決賽
3. 女子4×400公尺接力決賽
4. 女子自由式76公斤級摔角
5. 女子場地自由車全能賽
6. 女子排球決賽
條弱智美國鬼 聽左連登仔講
咁先有 金味喎 最後咪收銀囉
想喊
應該唔會佢唔肯share啦
如果紐肯佢應該lur 飯應
佢今日先跳到PB
同巴基之星一樣
輸咗啦
啲人9噏 呢到啲人就信架啦
留力?
因為我地美帝連仔要多金牌過中國
運動員為自己奮鬥
成班就獎牌榜獎牌榜
本身往績又唔係勁, 隨時係人生唯一有機會拎金牌
美帝有咯
唔係話佢唔寄,只不過係freestyle唔夠人free

世界第一打第二,你仲想點?
屌 回顧琴日bgirls 見到671就
中國事實係舉國體制 發展小眾運動爭金 係事實

其他大項目或極商業化 例如GOLF 網球 田徑 係佢體育發展出來越做越勁冇關係

有一日假如足球世界都佔到一個位都係勁

同佢舉國體制成功冇關係架

你不如試下加番啲標點符號,然後prove read下自己準備講嘅野,咁會好啲,單純溫馨提示。

我無話中國無舉國體制,更加無話中國無嘗試以「小巧難女少」為標準去發展小眾運動,好似跑數咁諗辦法拎金牌。

但係你下一句就已經可以收番埋,舉國體制唔係得集中營果一個環節,仲包括人才嘅檢驗同發掘。簡單一個例子,我唔會喺中學陸運會發掘到蘇炳添,因為我啲濕鳩同學夠膽死100米計到人均12秒但係一間中學點都有幾個出去跟屈臣氏又好跟乜都好,總之練過下嘅人,理論上個體育老師可以按名次double check,睇下有無邊啲人可以跟進下,依個就係一個簡單嘅人才發掘模型;

咁舉國體制喺依part係點表現呢,具體就係佢有好多濕鳩「基地」,入面啲教練未必好有料,但係最重要係「標準」,依啲標準可能係,u13/u15/...嘅素人要有乜成績,先比你入集中營接受下一步嘅訓練;而我啱啱上面講香港體育老師果種跟進,其實係叫你幫手參加下分區中學陸運會,去到果到就完咗嫁啦,專心準備DSE啦
4x400有人推人
美國應該追唔到了
人地nz佬本身最後果跳已經hea到行埋去訓低 佢條傻鳩唔領情
已經穩袋咗3面金
冇啦 女排摔跤要贏
美贏咗

Phil Wizard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞