林夕:我有個朋友 佢係超級大好人黎,但一講到政治就搞唔掂 佢諗唔明架

170 回覆
6 Like 254 Dislike
離地撚
男金周柏豪算唔算
鄭伊健?
有朋友響錄音室返工,記得佢話過Kelly勁好人,但就好似個小朋友響溫室入面咁,好多外面人覺得好基本嘅嘢佢係完全冇概念,講佢都get唔到
Hocc
黃秋生
一開頭有巴打話劉華
睇完標題都係諗到佢
本來我會信有啲藝人係黃但係方皓玟過後我唔會相信任何藝人係黃,何cc 可能例外
填海華同林夕好似無fd開
最大機會係古巨基

難得奶人民幣奶到雪雪聲但一句鳩野都無講過
你話就係啊
我夠話黎明大陸佬 好紅
你都幾弱智
完全唔係駁緊佢
你都係藍啦撚樣 日撚日講mirror on9 仔

6月9號 story

Sorry 係6月16
首先要知佢有邊個, 講過係朋友
何韻詩冇上過一線啦
謝安琪短暫上過 但唔知係咪黃
連登邊撚到有反lgbt 咁撚多gay 佬
舊登就反
前面有人講基仔,佢咩取向就唔知
但佢一定知兩個大陸老死點比人迫害
人瑞囉
記得佢第一次結婚前被傳媒屌戲子無情,未上位前笑容親切,上位後私底下對傳媒仲衰過對歌迷,私底下見到歌迷有講有笑,對傳媒就冷淡無情

條友初頭搞演唱會成日唉聲嘆氣每唱完一首都要自怨自艾日日喺度唉唉唉人哋講嘢搞氣氛條友講嘢就好掃興搞到啲人乜嘢mood都冇晒,被觀眾屌佢收嗲佢就發脾氣背對觀眾上埋報之後佢以後啲演唱會就粒聲唔出淨係唱歌唔理人

拍重慶森林連梁朝偉都驚咗佢,粒聲唔出西面足全場,杜可風講佢哋想retake但每次佢拍完first take之後就即刻一枝箭咁走咗去收工,話自己已經做足本份交足功課,收唔到係佢哋嘅事,梁朝偉都係喺佢結婚生仔之後溫和咗先真正熟咗

啲台灣節目主持話佢後生啱啱過台灣嗰陣仲係叫王靖雯要上節目宣傳佢份人冷若冰霜陰氣沉沉成個催狂魔咁,企佢隔離都覺痛苦好得人驚搞到好似喺殮房咁
應該係話佢朋友係好人但政治上係真心大中華膠,連暗黃都唔係
佢咁講即係話條友好硬頸係真心嘅大中華膠,連暗黃都唔係

其實張國榮梁朝偉都係依種,好好人,但佢哋係真心大中華膠,張國榮連當年六四群情淘湧都冇表態,梁朝偉好似都係
佢哋為人其實係幾好人
我理解都係咁嘅意思,暗黃應該唔係佢指嘅人,佢話條友固執到講極都理解唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞