特朗普2016年贏咗總統選舉嗰時,連登仔係咩心情?

14 回覆
1 Like 8 Dislike
世界末日啦
嗰時個個都以為美國會誕生第一個女總統,點知係一個癲佬會即將上台
果陣未有連登
睇左膠媒體反應先好笑

https://youtu.be/YZ46I3kMOr0?
所以先有此po
有無女總統就唔知啦
大家嗰陣應該淨係有興趣知係林鄭定薯片
香港個優勢就係未投票就已經知邊個會贏
夠穩定好似恒指咁穩
其實班黃絲同美國班leftie the woke 差唔多
點解會支持侵?
當時去緊小學賽馬會訓練營
有個同學當場崩潰
喺黑板度畫Nazi logo
2016年特朗普當選後,連登仔以為會對中國強硬,無不拍手稱慶。沒想到特朗普那幾年,中國逐步踏入了巔峰,貿易戰對中國並沒有特別大的影響,貿易額反而屢創新高,再加上深圳GDP超越了香港、中港的外匯儲備和房價瘋狂猛增,那幾年的連登仔陷入了無盡的失望,於是策動了2019年香港暴亂,怎料迎來的卻是《國安法》的重擊。一些連登仔的身心早已傷痕累累,踏上了BNO英國這條前景渺茫的道理。時間到了2024年,怎料英國的經濟突然撐不住了,被中國和歐盟圍堵不說,中國經濟卻開始觸底反彈了,而英國卻開始房價下跌和通貨膨脹,還有各種重稅,頓然發覺自己竟成了英國韭菜,自己的「聰明」竟然變成了一場空
我唔記得啦

我只係講一句 女人揸莊 九成仆街

到而家我都仲係咁講
女上司多數都麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞