爭取民主係香港人嘅職責 唔係英國人嘅責任

16 回覆
14 Like 16 Dislike
一條片話比你聽英國1997對香港係有幾咁仆街
https://lih.kg/3758295

香港人成日都將抗爭外判
期望有超人出嚟幫自己搞掂

如果英國人無為香港人爭取民主係咁仆街
咁香港人/拎入面嘅樓主只會仆街十倍

英國人已經將民主體驗包/價值觀俾咗香港
如果唔係可能香港只係一個普通中國城市
但原來有人會覺得一個幫咗氣十次嘅人 幫少你一次就係仆街
爭取民主既香港人最ON9
就係一面做左膠
幫支共引雙非、港漂入室
雙非港漂只係一班貪婪香港城市水銀鉛華既人
唔係追求民主自由既人
現實利益出現矛盾既時候
只會幫支共枝槍一齊對住香港人
削弱晒香港人一切元氣
到香港人輸到一仆一碌時
呢啲左膠香港人就走去賴英國人
你啲弦外之音即係話移民撚逃避緊自己的責任啫
冇槍冇炮爭條撚
孫中山一開始又有無敵鐵拳打清兵咩?
毛澤東一開始又有大碌炮炸蔣狗班軍伐咩?
你隻5毛好GAY 單單打打
我只係知你你啲弦外之音話WW2果時共產黨走到大西北
要國民黨同美國抗日係大仆街

混洧視聽嘅垃圾港豬

一條片話比你聽英國1997對香港係有幾咁仆街
https://lih.kg/bLGFmaV
共產黨走到大西北
你指糊塗蔣唔理日本侵華,堅持先安內後攘外政策,打到中共走佬去大西北?
人哋共產黨君子翩翩一早提出放低成見提出共同抗日,係當初糊塗蔣唔撚肯,堅持要煮死中共先,中共唔願意在和日本決一死戰前白白消耗中國人的性命先至避戰國民黨咋,
後來國民黨自己人都睇唔過眼,張、楊係西安事變迫老蔣跪低先肯同意國共合作,宏觀啲睇老蔣當年眼覺低唔識顧全大局拖累緊中國人嘅抗日大業,後來國共合作一齊打日本喎,你講到人哋中共無份抗日咁,弱撚智!

國民黨確實係大仆街,佢唔係大仆街,就唔會後來失去民心俾中共上到位啦
比把刀你都手震啦,傻鳩
要問下李署名屍屠華
呢班人話香港人想民主回歸
誤導港英政府之餘同時又累死香港人
歷史的發生無對錯,對錯只係後人比的,另外歷史是可以改同編的,勝利者因應情況會咁做,情形就好似洗腦咁,呢個洗腦是指通過教育,文化同種族認同等去落實同文同種的思維同認知,本身中性,唔係一定是一件壞事,可以當係團結國家的一種方法,其實每個文化宗教都有呢D所謂洗腦,潛移默化
最錯係向共產爭取民主呀

香港人真心on9
關鍵,係個制度會令人做啲乜野

見義勇為捉賊,政府會俾個好市民獎俾你,
人會向善走。

一時好心扶人起身,個官反而判你傷人,
話你無啦啦扶人起身係身有屎,人會向冷漠走。

殺人放火,會受審判刑,人會向善走。

作奸犯科,但只要有後台就無事,
人依附權貴然後會向惡走。

潛移默化,都要睇制度係咩。
一係佢哋當咗中共係民主政權
一係佢哋以為滿清係俾革命黨滅咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞