港鐵逃難? 疑內地大叔就地小便  乘客爭相走避 目擊者:勁臭! | 香港

80 回覆
67 Like 1 Dislike
乘搭港鐵人有三急怎麼辦?本港網絡瘋傳1張相片,指港鐵車廂內疑有內地大叔隨地小便,大灘水迹更往乘客方向流去。上載照片的港男指車廂「勁臭」,乘客要爭相走避,批評「搞到全世界都要着草,勁臭,仲要流到周圍都係」。

網民看過照片震驚,「我看了都想吐,沒文化,沒素質」、「真係頂唔順喎!」;也有網民關注相中乘客反應,「點解啲人仲可以坐喺度,仲要行李或者隨身物品放喺地下,黐x線」。但也有網民認為,「要睇佢係特登屙定係漏,如果漏都幾慘,控制唔到」。

有港男周二(8月6日)於社交平台threads發相發文,指港鐵車廂疑有1名內地大叔隨地小便,大灘水迹往四周流去,傳出惡臭,導致乘客「逃難」爭相走避,「 有個大陸阿叔搞到全世界都要着草,勁臭,仲要流到周圍都係」。

本港網絡瘋傳1張相片,指港鐵車廂內疑有內地大叔隨地小便,大灘水迹更往乘客方向流去。(資料圖片)

有港男周二(8月6日)於社交平台threads發相發文,指港鐵車廂疑有1名內地大叔隨地小便,大灘水迹往四周流去,傳出惡臭,導致乘客「逃難」爭相走避,「 有個大陸阿叔搞到全世界都要着草,勁臭,仲要流到周圍都係」。

相片見到,車廂中間有大灘水迹,色澤偏黃,1條條「支流」往乘客方向流去

從相片見到,車廂中間有大灘水迹,色澤偏黃,1條條「支流」往乘客方向流去,有行李篋「中招」碰到水流,也有座位乘客抬起雙腳避開,更有乘客在水流中「穿梭」。

網民看過照片震驚,「我看了都想吐,沒文化,沒素質」、「真係頂唔順喎!地鐵車廂內乜嘢事都會發生」、「個量都幾多下,阿叔應該灌咗2L水落肚」。也有網民關注相中乘客反應,「如果畀我會即刻離開嗰個車廂,點解啲人仲可以坐喺度,仲要行李或者隨身物品放喺地下,黐x線」。

有網民認為,「要睇佢係特登屙定係漏,如果漏都幾慘,控制唔到」。另有網民稱「喺現場,其實係豉油嚟,不過都好X臭」,惟被其他網民反駁,「黃色㗎喎」、「豉油深色好多囉,0分重作」。
隔著個 mon 都 ...
屌難關東鐵啲車成日有浸尿味
篤尿好黃,有d熱氣🤔
天龍人聖水呀
廖先生 廖小姐
又係支那狗雜種
天龍人,體諒下啦
好佩服坐喺度嗰班人
屌你個喼
大陸人係咪唔飲水
把口勁臭 個人有陣臭味發出黎
安然繼續坐
全部都係 五毒教
邊度睇得出佢睇中國人?
最冇危機意思就係呢班人成灘尿仲唔走,係到踩,行李喼個轆索曬d屎屎尿尿返去
Ccptoy 啲同胞黎
屙尿又好過瀨屎既
上次仲有瀨落人地隻腳度
瀨完仲要兩母子笑笑口咁走
點解可以繼續坐,前世未坐過
前世未見過人地鐘痾屎痾尿咩
腥港人大驚小怪
一張圖睇到香港人睇得個閪位幾重要
個個對坐篤黃尿照坐係度
勁臭,唔舒服,可以按緊急停車掣!
查飛狗呢
大篤到咁,可能真係忍唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞