江旻憓之亂, 亂在名門扮寒門, 心機扮低能, 食相極難看

106 回覆
595 Like 28 Dislike
普通人跟本唔可能細細個就練劍, 冇可能IB考41分就去到stanford讀到UG, 冇可能去到中國人民大學去寫親共政治論文, 冇可能攞完金牌唔夠一個禮拜就比馬會請去做一個要六年經驗既位。

都係攞牌, 金牌既張家朗冇咁高attention, 銅牌兩次既何詩蓓亦冇咁既安排, 就算係96年既李麗珊, 都某程度上係普通人可以達到既path。

江旻憓既路, 跟本唔係正常香港人可以做到既野, 就算係去到香港首屈一指既名門, 都未必可以去到江旻憓既attention。

成件事只係證明左香港地一直以來既真理, 就係上品無寒門,下品無世族, 同泳會、中東王子等等既狀態一樣。
心機機心
跟本根本

個人簽名

───────────────────

扮乜撚野
係毒撚一廂情願係度江B江B咁叫咋
所以江旻憓根本唔需要大家支持, 因為佢地係名門圍爐 blue blood inbreeding, 我地呢班平民支唔支持WFC
扮下低調都唔俾

係咪要人拎完金牌對住支咪講在座咁多位死窮撚我拎牌唔關你事,你一世都無得同我比㗎啦
你知唔知咩叫寒門
寒門都係有錢人
響中文行文, 寒門以下班讀書人邊會care!
證明香港人鍾意自以為是,然後柒咗就屌人陰佢
佢掛個共產黨牌係心口咪無人誤會囉
而家俾人篤爆係到扮無辜 屌你老母 hehe
認同!
父母都支那人
話唔定都係黨員
連登仔想個argument站得住腳, 就盡量唔好用佢父母既種族背景。
比如何詩蓓明顯都唔係ethically Chinese, 點解香港人明顯支持佢咁多? 因為佢係香港人呢個想像既共同體入面既人。

江旻憓可惡之處, 就係佢扮係a part of HK community, 但係佢既career path is well designed by external force.
咩料要同你班蟻民交代咩
士多啤梨都唔係人人都可以買黎請人食。
但有一樣野佢同其他人一樣,都係會嗌:「救命呀。」
人哋由頭到尾都名門望族出世,為咗未來官場鋪路

都唔知邊班撚樣成日話佢扮黃,寒門出生

根本係有班柒頭一廂情願打飛機精蟲上腦就性幻想人哋係黃絲,結果而家唔係自己主觀意願發展就發撚曬癲講到人哋好似呃鳩你咁
共產種江X假扮真港女預咗被港豬唾罵
唔好成日用Chinese金鐘罩嚟罩住港豬
香港人就係香港人,同支人那完全冇關系
香港和香港人係依靠自己和英國政制發達
我會咁講, 如果係誠哥呢種名門, 你最多係怪你自己投胎唔好。如果佢開宗名義好似孟晚舟咁proud to be a Chinese都可以。江旻憓根本係紅二代, 但係佢硬係要話自己係香港人
你噏乜柒呀,梁天琦湖北出世直投支那人啦,咁人哋咪又係港獨本土

你以為自己真係共產黨睇成分出世呀

林鄭月娥出世港英家庭,接受英式教育,是英式英語,英式官腔咁點呀,佢大個之後做咩呀
有段時期會include埋平民百姓,不過大部份時間係講緊庶族世家,即係有錢但冇權貴血統

以香港標準來講,基層應該屬於係良賤
你呢兩個case咪證明左我既argument
天琦從來都冇否認佢湖北出世, 但係佢endorse and practice香港價值理念, 所以佢係香港人

林奠就係完全相反, 所以冇人會當佢係香港人, 只係中共既puppet.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞