睇新聞英國防暴廢廢地咁, 香港防暴算唔算青出於藍,各方面都比英國勁

18 回覆
7 Like 29 Dislike
以前香港警察 是由英國幫手成立, 按道理 英國警察是香港警察既師父
但家陣睇返香港警察 真係青出於藍, 勁過英國

睇新聞, D伊斯蘭示威者 周圍放火掟野
英國防暴 個個好似軟腳蟹咁, 完全無乜力......只係識拎個盾牌 任由示威者掟野
跟住示威者同防暴 衝突果陣, D防暴 拎支警棍係到 撩幾野唔知做乜鳩
基本上英國防暴 係完全鎮唔住D示威者, 任由示威者封路, 放火

但香港防暴唔同, 睇返2019香港速龍,防暴 都是全身裝備
對住示威者 出動催淚彈, 橡膠子彈, 胡椒球彈一輪掃射, 再衝鋒用警棍扑示威者 再加拘捕

香港防暴既實力 真係超越英國防暴, 都唔知英國防暴搞乜鳩
準備出英軍鎮壓
你睇下英國大香港幾多先
香港細咋
英國警察係企包頭佬嗰邊喎
關大細咩事
主要係英國防暴 連催淚彈, 橡膠子彈 都唔出
成班企鵝咁企係到做沙包, 比示威者掟下野就後退
香港班黃屍廢姐
咪係,香港陀槍實彈
朱閪成親證香港黑警更無人性
香港求求其其一個PTU squad都可以搞掂英國全國嘅騷亂有餘
明明啲藍屍話 外國標準唔係咁
英國警察數目計返人口百分比點同香港比
主要講緊武器

英國防暴 連催淚彈, 橡膠子彈都唔出
只係識拎盾牌出來 捱打
香港警察真心專業克制
所以話你呢d傻閪就爭一棍朴落個頭度

連俾人打都開心,抵你黎緊十年見到長官要敬禮
幾時到拉朱閪成

九龍城潑水節|3男被指向警員記者射水 輔警同意當時不覺受針對 但現時認為是襲警
https://lih.kg/3758311

港共恐怖份子放炸彈,藍屍六七紅衛兵暴動係周街掟菠蘿無差別亂殺平民層次。
我無上街示威, 點解會比人扑??
2019年我一樣如常生活

反而示威者又放火, 又塞路, 咁受到警察武力鎮壓好正常
又係你隻on9豬西成 幾時帶兵武統台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞