【樂富撚】千祈咪撚幫趁陸號冰室,啲手法真係好垃圾

275 回覆
1389 Like 8 Dislike
不過我估就算食過一次,都唔會想再幫襯,因為真係好撚難食

但佢做啲底樁野真係好令人睇唔過眼

個鋪位上手係上海姥姥,隔離係囍運冰室,本身領展係想果個鋪位做返上海野,同埋廢事同隔離打對台

咁陸號間公司拎咗呢個鋪位,應該係應承咗領展做上海野,連裝修時個圍板都印晒啲小籠包、上海小菜⋯

但睇清楚,佢哋特登遮住個CAFE嘅字,好明顯係呃領展。但領展應該洗濕咗個頭,所以開張變返做冰室,menu一樣上海野都冇,領展都冇得趕走佢哋。

不過開頭佢諗住搶到囍運啲客(囍運日日都有人排隊),但真係太撚難食,食過一次啲人都唔會想再食。好快唔夠一個月,日日lunch陸號個呀姐係咁叫賣,話入面有位。但排緊囍運嘅人真係無動於衷

咁即係無生意啦,呢間野就諗其他屎橋啦。

嗌外賣無意間發現,樂富附近多咗啲冇聽過嘅冰室。原來呢間野喺foodpanda開咗三個分身。

野食、啲相全部一樣。

地址都一樣係佢哋樂富廣場個位

即係話如果唔知嘅話,就會傻豬豬得到一份好撚難食嘅外賣。

其實呢間野搞咁撚多屎忽花,慳返啲錢整好啲野食好過啦,屌。
做唔撚住就快啲執咗佢啦
樂富好食嘅餐廳愈執愈多,你快啲空返晒鋪出嚟,唔好喺喥獻世啦屌,
但個menu一樣架喎
同埋呢間陸號仲有分店 一路都做得住
唔知係咪有咩背景
住咗香港幾廿年

好少批評一間茶餐廳好難食 反正都差唔多味道

但呢間真係難食到唔屌唔得
其實呢,你食飯係為充肌定食佢經營手法?
真,佢無一樣食物合格
我就享受食物嘅
好簡單,難食就收皮
仲要扭屎忽花
經營手法就睇得出係無心做飲食
哩檔野真係勁撚難食

巴打知唔知鮮芋仙做乜執得咁突然?
我見好多舖頭都係同一個位置 但foodpanda有幾間舖 menu 係一模一樣
我見keeta話陸浩明推薦,唔知係唔係佢開
外賣APPS幾間一樣地址果D餐廳一係開分身,一係SHARE廚房
呢類餐廳成日都做優惠,9成都係伏,勁撚難食
呢間連真身都難食
幾欣賞雲端廚房呢個概念, 估唔到疫情後之前試過嘅freshlane都仲係度. 但正正常常雲端廚房唔會係正個商場當眼位專做外賣?正常都工廈啦
岩吖 勁難食
好心佢地唔好再係到浪費食物啦
領展其實做唔到野收佢皮架咩
咁就更應該收皮
簽晒約
應該份約無寫明要做上海野
所以先無佢符
香港有好多人係食立思場同理念架
商場入面有邊間好食?間拉麵o唔ok?
正常,有辣個湯底好食

其實好多都連鎖野,都係咁上下

我覺得小火焰、泰閣、平昌都係算中上

夏麵館都唔錯

但講難食就唔可以唔點名廿一堂
唔幫襯黃店?
餐廳難食已經係死罪
難食仲要做埋啲咁嘅野
罪加一等
啲乜號冰室到底係撞名定有關係近幾年又壹號又貳號又四號又陸號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞