有冇骨科醫生推介

25 回覆
0 Like 5 Dislike
早排跌親手臂入過醫院,安排左八月尾覆診
跌親到依家已經四個月但未見起色
稍為抬高少少隻手就痛
攞飯碗又痛打字又痛
有時夜晚痛到好難訓到
伸直再屈埋之後膊頭就會有啪啪聲
唔知政府骨科會唔會close file就算
有冇出面嘅骨科醫生推介
想搵定一個做後備
師兄,之前見你話lock完頸之後頭暈,好似照左mri係頸椎狹窄同突出,你之後仲有冇睇咩醫生?脊醫?依家隔咗兩個月到仲有冇頭暈
針灸
梗係有
醫生話要幾個月先好
依家日日暈+手痛
你係一日暈幾多次?天旋地轉?定浮浮下,睇野唔真實個款?脊醫話要幾個月先好?
浮浮下
我近排都有相關問題,不過我剩係按左個博頭,想交流下🥲
我都係膊頭
你唔係有lock頸咩?
壓咗一下,但係最傷係膊頭
睇落似肩唇出事,肩關節窩出面有一層軟骨組織,協助加深窩口去加強肩穩定性,一甩骹/撞擊有可能會做成肩關節唇軟骨組織撕裂,佢作用似膝蓋既半月板,通常唔會埋口,要做手術釘螺絲去解決
趙榮發骨科醫生會唔會岩你! 係尖沙咀既
講真快啲睇私家 可大可小
利申大半年前半夜撞爆左膊頭內出血紫哂 差啲斷根腱要係外國做手術 做左半年物理治療先好返九成
呢d情況未必一定睇骨科

可能物理治療仲好
https://youtu.be/QngTsBRoc5E?si=n_SiRySBt6rjwIU5

有骨科醫生簡介膊頭既結構同常見傷害
即係類似斷韌帶?
排緊醫院physio+骨科
係,肩個條韌帶就係關節窩條群邊,負責將手臂粒高爾夫球穩定落黎唔會走位,似十字韌帶/半月板既功能
我再下個禮拜覆診,唔知醫生會唔會check呢個,定係直接叫我走
臨床查唔到架,要照MRI先會知,5000蚊一次
咁只能等醫生寫紙
唔好省呢5000蚊,MRI會睇到好多野,診斷原因基本上96-98% 都可以係MRI report搵到。

通常肩部無力,好深入既痛楚,但個痛按摩係按唔到,都同個肩唇軟骨破裂有關,令humerus head 向前,向下,向後移動左,連帶旋轉肌都出問題

盡快照MRI,睇到問題就做微創手術搞好佢
錢平
我睇過趙榮發+洪煜華 兩個都細心好手勢 無記錯好似係tst
醫生寫咗紙照膊頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞