速度大學FT degree 讀唔讀好?

29 回覆
0 Like 25 Dislike
岩岩讀完HD
Gpa 3.x
dse 英文唔合格

本身教大叫我補資料 我話無 就無音訊

無考ielts 8大唔收
讀唔讀top up 好?
定考個ielts 下年再報8大?

紅磚速度仲有1個禮拜要confirm
咩科先?
電腦 information systems and web technology
本身HD都係相關科?
是的 本身係太空讀 AIT
AI TECHNOLOGY
都有教相關野
咁而家除咗呢個degree,仲有冇其他選擇?
無 本身打算唔讀 8大無音訊
見朋友讀呢間 我又試報下 點知佢又收

所以有少少1516
但係張證書寫住個速度又有啲卻步
如果唔讀,有咩打算?
其實唔影響我工作 本身自己有做緊野(自己做)
讀既話都可以一邊FT讀一邊做野

但係我怕有日收皮要打返工 所以想讀張degree保底
唔係英文2先讀到hd?
速大呢科好似唔差
21歲 從事it有相關經驗入讀
師兄有經驗?
學到野既話 真係唔怕讀
It呢行睇經驗較多,唔係三大既情況下張證書差別唔大
Cv可以直接填top up間u,btw最好英文都要練一練
Thanks ching
咁講既話可能真係唔讀 學費18萬都少貴

細個個底太差🥲

會努力練習英文🫰
你對自己英文有無信心?
如果有就去 無就考個ielts先 唔差在果一年
前排去佢收生日 入到去即刻收我 仲叫我交留位費
面試又無聽下講座都唔洗..仲要唔洗比報名費
不過我係揀啲廢科,而你依一科讀既野睇落幾有用。
所以睇你有無信心啦

利申我最後無讀架 一黎我係廢科 二黎真係好貴
讀書既話 都有信心 太空果邊都係全英
GPA最高個sem 有3.5 Cgpa 3.2

係考ielts 無咩信心

同你一樣 面試都無就收左我 所以擔心佢個認受性

聽完大家意見 可能都真係唔去馬 唔差在呢一年
如果入唔到香港大學 ,讀邊間都一樣
你呢個gpa 如果讀ive cee你上年12月已經入左科大仲有city poly任揀
定係試吓恒大好似都有呢啲科讀
雖然個名係衰啲 但恒大不嬲就業率都OK 大公司都會請
畜牲大學
🥲唔係掛 不過我班都有個入左科大 gpa 3左右 但英文好勁
2個3.8-4既入左hku

我好似柒下柒下咁 咩都入唔到

City poly報左 小組面試完無覆我🥲
Thanks for information , 即刻睇下先
唔知恒大有冇但我印象係有 information system or relevant
但有frd讀恒大商科grad都係入bank做
Good luck
揀Shape Computing Top up
QF level 5, 1年畢業, 有NMTSS 資助 4萬蚊有找
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞