Eric Kwok想xix加新人

37 回覆
1 Like 13 Dislike
女團XiX又重組 Eric Kwok認踢走Vici
家長參與變成干預

明報
郭偉亮(Eric Kwok)擔任經理人的女團XiX,早前疑成員莊殷玥(Vici)退團5變4,Vici更疑是被葉佩雯轟對經理人零尊重的藝人,今天(3日)Eric Kwok聯同XiX的4位成員良玳瑩(Crystal)、楊秉頤(Caitlin)、繆昀希(Charlotte)和鄧曉殷(Kiele),到灣仔舉行記者會,正式宣布Vici被「踢走」,澄清對方不是自己退團,團員人數兩度變動,Eric Kwok強調隊名照舊不改,更公開表示會招募最多2名新成員補缺口。

Eric Kwok表示得到唱片公司支持,3周前決定「踢走」Vici,明言經理人很需要家長配合,無奈他與太太葉佩雯付出很多心力和Vici家長磨合,但始終磨合不到,家長很多參與變成干預,變成不尊重和不信任,他說:「我同太太痛苦咁耐,做咗咁多年藝人,未試過受咁多氣,太太之前講得我100%支持,至於講邊個就大家自己諗,佢講嘅只係冰山一角,真係嬲到冇得再嬲先至咁講,軟硬都試過,令到我覺得呢個世界有啲人真係冇辦法相處,既然咁辛苦不如分開啦,我覺得佢冇咗我會開心啲,正如我冇佢,突然間都開心咗好多。」Eric Kwok表示Vici合約方面,就要交由唱片公司和Vici家長傾談。

4位成員均表示收到消息感到很突然,亦不捨對方離開,但會尊重經理人Eric Kwok決定,亦相信這是對XiX最佳決定。Eric Kwok表示未來工作更艱巨,因Kiele將於下月到美國升讀大學,要安排工作行程更難,希望XiX之後1年可以推出3首歌,Kiele表明會如姚焯菲(Chantel)般工作學業兩兼顧,她說:「我好樂意每個暑假和聖誕假期都返嚟。」Eric Kwok希望招募最多2名新成員加入,他說:「如有家長或小朋友覺得適合XiX,刻苦又聽話,又想做徒弟得到我同葉佩雯功力真傳,隨時可以聯絡我。」
邊撚個想做你徒弟
Xix係咪YouTuber 黎
成日扮iron man果個?
跟得呢條友最後都會霉例如曾比特
佢地拍薯條個廣告有一陣復古味
講車嗰個啊嘛
只是假期興趣班的程度罷了
放假先唱兩首鬼會紅到咩
其實要搵番個類似aster先有番d話題性, 否則只係娛樂圈體驗班
Eric Kwok兩公婆一嘗湊女滋味咁
講車果個
作曲都回曬塘,仲想扮jyp
睇下你有冇本事寫幾首神曲比佢地上位囉
否則冇咩紅到既機會
my hero 參上咪得囉 搞撚掂
冇得扮ironman佢已經冇價值
下年就會扮 dr doom
「做徒弟得到我同葉佩雯功力真傳」
有咩真傳?出道霉到退休??
鬼片走出黎,做鬼嗰個
小室哲joy 徒孫喎,大把人排隊
eric kwok 份人鳩屎啫,但音樂醋藝都好高強,一樣大把人排隊
一早用呢個gimmick吸人,會好過痴tvb
搵個樣衰版蔡穎恩有乜話題性
樣最正常同最樣衰,最豬扒0個個都走左
歡迎黎到xix個channel
加咁多人
葉佩雯咪冇得訓?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞