有冇人覺得大陸社會上好多野都值得香港學習, 特別是交通燈倒數器

33 回覆
3 Like 22 Dislike
運輸署整緊試驗緊啦
等下啦
因為佢哋亂過馬路,又亂轆路人
eq咁低唔建議出門
值得學習
好多國家都有,香港就話鼓勵衝燈有時個街口有超速相機都唔知急剎好定衝好搞到仲危險。最近學識咗睇行人燈就ok 見行人燈轉就知行車燈都就嚟轉
唔好話大陸,美國加拿大都有計時,就算日本唔係用數字,都有時間線。

運輸處同路政署成班廢物咁多年乜都為香港帶黎什麼進步。

仲有d斑馬線根本從來冇車遵守,但一直由得佢

同埋d地方先著綠燈再著箭嘴嘅白癡設計,幾十年都冇變過

有啲地方啲路又成日爛蓉蓉
我接觸咁多年大陸或藍絲勢力,無論係台灣果啲藍或東南亞南亞,無一個唔係出古惑玩陰招,正常情況完全唔夠人嚟果種,一係佢地做左好一段時間練熟咗就用嚟大鳩你未掂過嘅嘢。
如果呢啲人都需要向佢地學習,我認為你比佢地更豬閪
我並冇故意貶低佢地呢啲人,佢地真係會不斷做呢啲嘢目的只係為咗去比人睇佢地喺贏果個
呢啲叫事實廢到每樣嘢只能出古惑
好多野=1樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞