江同志生涯規劃既討論

10 回覆
15 Like 1 Dislike
今次呢單野後,有的野係不變既:
1. 佢拿左奧運金牌,由1:7打番上黎去贏,黨校Stanford 畢業,個人能力強大
2. 無論連登仔幾憎佢都好,佢既外型繼續討好,最少好過見到民建聯班忠誠廢物
3. 黨對佢既重點栽培冇少到,政府今次一句聲都冇出過,好明顯想淡化件事。班豬隊友同蛋餅都唔出聲,知道少做少錯

被踢爆後,有的野唔同左:
1. 政治能量低左,政府一直想搵的例子出黎sell 由治及興,佢而家敢唔敢鋪頭都成問題,ig 都禁埋言,只剩又紅又黑呢條路。
2. 佢最殺食係年青人既榜樣呢條路仲行到?大家都開始知佢唔係表面咁簡單,未必有以前咁易入屋。佢like 埋ig個post 係成件事最錯既一步,雖然即delete,但比人感覺佢係笑裡藏刀
3. 人設崩壞之後,又退出做運動員,新形象又未做得切,好多不確定性,我估佢背後嘅團隊冇諗過會出現呢個情況。要睇佢老豆老母既功力

總結,佢會唔會唔拿呢面獎牌,少的關注重好呢。如果拿個銀,當初局腸少的提佢,可能條路仲易行。拿個銀,退役,做官,嫁番個大陸有權有勢既二代,佢老豆老母就變大贏家
離港一年半載過冷河
一子錯滿盤皆落索

不過只可以講,即時退役扮要時間消化,可以唔洗出嚟講一輪嘢。
冷處女一排,算係唔錯嘅止蝕方式。
你諗多左
唔好咁多幻想la
俾like 個post先最致命,政治前途都有嘅,做唔洗面對賤民嘅內部位囉
其實最大問題唔係去香港做官
佢係想做聯合國
但宜家被起底碩士論文單野,搞到佢偏中國的政治意向黃左,已經嚴重影響任何外國機構的interview。
而一個金牌又唔夠令中國國家俾職位佢,最多就係香港一個小官佢又唔想。
所以之前唯有唔出聲,但見事件越來越大,唯有退多步,佢應該還想去外國做聯合國,或做啲世界級機構。如果唔係standford畢業去香港做官真係被人笑一世。

人地條路一早舖好晒, 唔做運動員都係預計之中, 佢都30 , 攞完牌就退好正常,賤民點會有影響力
唔使等一年,下星期粗口娟有節目,江張何企上台做主禮嘉賓都仲得!

誠邀您一同參與「攜手起航 共譜新篇」青年發展高峰論壇!

各位「連青人網絡」會員:

民政及青年事務局將於今年8月10日(星期六)在香港會議展覽中心舉行青年發展高峰論壇,作為2024年青年節的開幕項目。首屆高峰論壇以「攜手起航 共譜新篇」為主題,將邀請來自不同地區主管青年政策的領導、科技創新者、創意產業專家、青年企業家、青年組織代表及業界精英等擔任演講嘉賓,討論並分享他們在科技創新、可持續發展、文化創意、青年公益等領域的寶貴經驗及最新發展,助力青年掌握新機遇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞