點解香港運動員一比完自己嘅賽事就要個別返香港?

150 回覆
19 Like 203 Dislike
其實係得香港圈子咁細先會有關注另一運動代表嘅心
人地啲運動大國咁多項目拎獎牌當食生菜都唔得閒逐項關注
休息唔係指純粹瞓覺乜鳩都唔做
我suppose奧運場地有足夠設施畀運動員做恢復、輕度運動cool down返
反而要人即刻搭飛機走舟車勞頓好辛苦
因為運動員時間同資助唔包佢地支持朋友囉
D運動員去外國比賽 完左留低都要當請假或者自己出錢
我唔知奧運大會有無限住佢地比完賽要check out
但你比完賽 又唔會再用佢D訓練設施 日日睇比賽睇8個鐘當返工?
如果唔係 你咪又係要當請假自己出錢去玩
奧運完左留係當地去旅行緊大有人做 但留低繼續睇自己隊/其他國家運動員既就真係好少
除非有份參加閉幕禮
唔睇冇所謂
咁其他大國嘅運動員係咪都係即刻執包袱走?
真心唔知
剩係陪江小姐行出行入咋
男子隊有金佢都廢事等埋佢
奧運D訓練設施唔係你會所個gym 你諗多左
奧運賽前訓練係會叫D選手去比賽場地/特定場地度練
除非你自己國家出面搵場練就另計啦
例如跳水/游水咁 你比完賽 人地 仲要用個場可能俾water polo呀韻律泳呀呢D黎練 或者直情個場會閂左佢
fencing個皇宮而家而家都要準備轉做台拳道啦
唔會繼續開俾你當自己做gym
仲有足球個啲,8月開季啦
當你自己邊個?老馮要俾你用?
選手村冇冷氣又冇肉食 比完賽梗係即走啦
who?
樓主條傻鳩起個咁既標題擺明想借啲意踩下香港人

你留意下閉幕禮
每個國家都係得番幾丁友
咩呀邊係全部一齊去 後開始既比賽都係之後先去
咩叫kick??
英超,歐聯,聯賽/足總盃,一週三戰

世界盃咪又係踢完休息兩三個禮拜又聯賽開鑼卡塔爾直頭接近一完就返去踢聯賽
以為牙朗會陪多陣法國女
係 好撚現實囉
全球都係
屌埋法國妹先返?
奧運要招呼全球運動員
返左去d設施就只招呼自己

留底同人爭recover?
潤腸雄拿拿淋趕d人走返香港做show
邊個唔俾面就蟈痾
你條傻閪係咪覺得淨係香港選手會即刻走,其他國家既選手就唔會?
法國有咩行?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞