由8月1起香港匯豐暫停非香港居民信用卡申請, 網曝原因: 大陸用戶大量逾期不還款

375 回覆
715 Like 8 Dislike
對付香港人就有用既啲支那豬學生都冇諗過係香港到長住,全部都當香港跳板,諗住長住果啲淨係諗點拎公屋點咬老綜根本申請唔到信用卡
銀行呢筆壞數搵邊條柒頭數錢去cum好呢
高層應該要幫手填tum啦
由8月1日起,該行只接受香港永久居民申請信用卡。非香港永久居民,除身份證明外,客戶需遞交香港入息證明及至少9個月有效期之受聘合約(由信用卡申請遞交日起計算)。

竟然改到咁估唔到
藍尸体諒下吧,貢献中国人
是你们的福气
拎香港人嘅信用卡優惠去cum
大陸佬咁撚有錢洗咩驚佢地唔還呀
你都ON九,
香港開埠以來, 咁撚多單銀行出事, 從來無一個銀行高層係有代價, 炒都無,
自己離職去第二度搵過第二份銀行高層就大撚把.
點只幾萬呀
好多咭都幾廿萬Limit
5 張都一球
為國家做點事而已
係人都知點解中國大部份人都冇信用卡
就係咁先搞到佢哋電子支付用微信盛行
中資行識玩先唔會俾班支那人申請
就算學生身份都唔係一定申請到/個額好少
好多支那留學生都係要申請一張自己間U既信用卡黎洗下底
至於有人話開戶申請埋 係唔同玩法
俾支那學生開戶可以拎埋信用卡果D 通常都default要你信用卡自動轉帳找數 除非佢特登申請取消auto pay
而家係要永久居民先可以申請
除非你有長期收入證明/有合約證明你公司會長期請你
正常黎講呢個要求都夠晒
一般歐美居民就算唔係PR
會黎香港又開戶又盛既都只會因為係搵到工會留低
南亞果D無錢既唔會去玩信用卡 佢地只會搵方法左呃右呃
咁你數下仲有咩人係非PR 但又會無錢得黎又咁有需要開卡?
判俾追數 額外要加數
你知唔知海外信託銀行主席串謀詐騙最尾係要坐監
擺明問緊大貓比左幾多錢學費啦
中資最了解中國人
唔講邊個國籍?
On 撚9 一年批400萬張credit card 根本唔撚make sense
仲有放唔放個門檻應該係credit risk 果邊睇
真係up 得就up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞