睇到啲中國香港運動員拎到牌,又鼓勵香港人唔好放棄,又咩香港人要有夢想,真係作嘔

13 回覆
52 Like 15 Dislike
有幾多人係2019年就係因為有夢想,唔想放棄而抗爭到底,去到2020年大搜捕,勇武嘅又好,和平嘅又好,唔係流亡就坐監,唔係自殺就被自殺

仲點樣唔好放棄?點樣追求夢想?

聽到呢啲拎牌運動員講呢啲,真係好想嘔
體制內抗爭嘅和理非
47人拉咗坐幾年未判

然後啲權貴代表中國香港出去太平盛世
就大力吹奏
係,咁係鐵窗入面嘅47人,是否都可以永不放棄咁爭取香港嘅自由同人權?是否都可以有所謂嘅香港精神?

定佢地已經唔係中國香港人,甚至係政權眼中佢地根本不算是人

所以聽到中國香港運動員講呢啲乜鳩鼓勵說話果陣,真係好想嘔
你嘅夢想就係要做權威韭菜,要做習帝身邊嘅太監,以做太監為榮
你的夢想不是我的夢想
海外KOL: 支持國安憓
小妹聽到Nike句Just do it都好想嘔
乜撚嘢Just Do It
同啲想殺人強姦打劫嘅人講Just Do It?😅
中國香港人係要服從,聽黨令跟黨走,咩夢想唔放棄呢啲思維好危險,有機會構成國家安全風險,必須嚴防
原來五毛見到『香港人有夢想,唔放棄』就會作嘔
原來樓主係5毛❓️
仲講2019
李sir都講啦親
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞