如果英國人企圖再一次侵佔香港,香港人會唔會勇敢地抵抗侵略?

72 回覆
3 Like 130 Dislike
那個曾經開幾艘戰艦在中國沿岸開幾炮,就能騎在中國人頭上作威作福的時代,已經一去不復返了
樓主上先,我驚死
全部都係英國本土啲人移民過去,如果直布羅陀居民主要係西班牙人,一早搞公投要求回歸西班牙
當時支那太垃圾
俄羅斯咁耐以嚟得日本敢打佢
依家支那比二戰時俄羅斯仲勁
除左好似軍國日本咁癲嘅國家冇人會打
英軍來了我帶路
Sir this way
第二次新界六日戰,今次係趕走邊個呢?
那些在2002年5月21日之後獲得英國海外領土公民身份的人可以根據《1981年英國國籍法令》的4A章登記為英國公民。

雖然現在所有的海外領土公民(塞浦路斯英屬基地區除外)可以有權居住在英國,但是反過來想要前往海外領土的英國公民則受到當地出入境管制,需要獲得居留或工作許可。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E8%8B%B1%E5%9C%8B%E6%B5%B7%E5%A4%96%E9%A0%98%E5%9C%9F%E5%85%AC%E6%B0%91

但係其他海外領土係黑人,一樣有英國居留權
何東家族 成班港島高等藍血華人 果啲係乜
乜能野再一次 ?

英國從來無侵略過香港
將分裂勢力同外國敵對勢力徹底咁趕出包括香港同台灣在內嘅所有中國領土
叫元朗国白衫劍手們去保家衛族啦
支聯辦無俾錢我 不了
全世界幾時都有啲為咗榮華富貴而出賣自己民族嘅叛徒
思路正確
保家衛國留比專業的來
香港人貪生怕死,咪話英國,就算印度人入侵香港,要將全部香港人世世代代契哂做達利特賤民,都唔會反抗
英國幾時侵佔香港呢? “又再侵佔” 係咩意思?

南京條約北京條約係割地,不是侵佔。
俄羅斯都割走咗中國超過150萬平方公里領土,
中共仲要簽字認可俄羅斯侵佔嘅中國領土,連中共唔敢去反抗俄羅斯。
香港人驚支那侵略台灣,引發封關鎖港多啲囉
直頭come on baby啦!
係呀 搵香港警察喇
新加坡人咁講係笑鳩你咋,聽咗當真啊?
如果中國 企圖再一次 燒人教堂,殺人傳教士,聯合國 自然會派兵核平中國,幾時輪到香港人 阿支阿左,白鳩痴!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞