江旻憓承認圈子內難找男朋友 擇偶條件簡單矮過自己可接受 希望另一半心地善良 幽默及愛做運動

147 回覆
14 Like 71 Dislike
【巴黎奧運/江旻憓/微笑劍后/劍撃/張家朗/劍神/港隊運動員/香港運動員】「微笑劍后」江旻憓(Vivian)笑容甜美充滿仙氣,不過一直沒有公開戀情,她在2018年受訪時,稱被標籤「高妹」的自己常被取笑:「個子高又大隻,很難找到男朋友。」但她指高度為運動員帶來很多好處,稱:「手長對於劍擊比賽帶來優勢。」

現年30歲的江旻憓,早在11歲開始練習重劍運動,她曾在2019年接受媒體訪問時,被問當全職運動員會否難找男朋友,腼腆地承認的確較難。

巴黎奧運丨江旻憓奧運奪金後首發文 微笑劍后對呢種生果情有獨鍾

江旻憓笑容超燦爛。
▲ 江旻憓笑容超燦爛。

巴黎奧運丨江旻憓不介意男友身高

至於講到擇偶條件,她表示希望對方心地善良、具幽默感及喜歡做運動,至於男友的身高,178cm高的她反不太在意,甚至就算男朋友矮過她也沒問題。

另外,江旻憓曾講過在疫情時因為多了時間留在香港於是愛上看韓劇,而她鍾情韓星男神金秀賢,最愛看對方主演的《來自星星的你》和《雖然是精神病但沒關係》。
大把米9鬼佬啦
不過你心繫祖國我相信你唔會甘願下嫁鬼佬做外國人
佢本身已經係加拿人啦
幻想撚出現
間諜
有班MK妹 15x話要180up
以為自己優良血統 大部份都係屋村妹
我都中意睇韓劇 咁我地咪好啱key
黨會安排條仔畀你幫祖國打種
係襯唔襯得起
李慧詩陳諾思杜海琴無記者問呢d 問題嘅?
好似有錢個班多數唔介意
發覺好矮嗰班通常要求個男朋友好高
反而一六幾 嗰啲覺得男仔普通高度就得
公屋撚只配公屋撚
本身已經係垃圾基因
愛做運動
Hmd班肥婆玩爛晒
李慧詩你覺得係靚女?
加入警隊任你揀啦
係佢面前格劍
靚女先比擇偶?
無入藉都叫加拿大人?唔怪得咁多bno幻想自己係英國人
仲有機會食到好野,但而家難過中三t
最青春時刻 ⋯⋯⋯⋯
居然冇仔
仆街我中哂條件 有冇問過我想唔想 我可以
米8雖然唔係周街都有但係都未去到罕見下話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞