(幫人問)有冇師兄曾經試過驚恐症 食緊血清素 但係都仲係keep住會行路暈暈地同浮下浮吓?

7 回覆
2 Like 1 Dislike
代frd問

佢話隻腳有陣時會突然間冇晒力咁樣震
個頭就會脹吓漲吓咁樣好似失去平衡咁

有陣時行路會feel到成個人差啲向後跌會有種恐懼感

佢話想問吓會唔會係啲血清素嘅副作用?

又或者會唔會只不過係有糖尿病。

順便想問吓有冇師兄有相關經驗同埋知道有啲咩方法可以醫番好?例如可以做啲咩運動咁樣?

樓主:我呢一世最好嘅兄弟,我哋無論去到邊度都會跟到實一實,所以我一定會幫佢問到底
最後果句做乜鳩
弱智坐埋一枱?
即係點?你個frd 本身有糖尿病?
一開頭食血清素可以喺個症狀會加劇 呢個病要長期作戰加油
正常現像
問醫生
做運動點都有幫助 慢慢做 多下數拎返啲感覺同控制力
HTP?
食咗好似都係差不多

我都係腳震, 控制唔到咁震, 眼花, 怕人群, 要超靜先可以安定. (夜晚1點連車聲都細d 嘅時間)
嗰排病發對聲音特別敏感
唔識笑, 間中腳震(由坐定到收工, 行行下急起上黎就震)

食醫生開嘅SSRI (paroxetine)
好返好多.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞