有冇窮人唔好生仔協會或基金之類?

10 回覆
9 Like 1 Dislike
我死後想捐錢俾呢個協會,用於推廣窮人唔好生仔同免費幫人絕育,不論男女年紀只要想絕就免費幫絕
既然啲woke撚左癌都可以中學就推廣變性,我覺得中學就推廣窮人唔好生仔,中學就絕育係完全冇問題
從根源開始解決跨育貧窮絕對係社會責任
窮人家庭成長既小朋友比一般家庭更易成為弱勢,更易犯罪,更易有行為問題係有晒論文證明既野黎,根源解決,窮人係唔應該生仔
邊個協會有推廣窮人生仔正仆街、協助窮人絕育、落仔、甚至為窮人小朋友提供安樂死服務?我想妥善處理自己遺產,求聯絡方法
理念係好 但會比有錢人打壓
如果你搞起咗 第時邊個幫有錢人洗廁所?
啲錢多到打壓個協會既有錢人,應對幫佢洗廁所個人都有要求,會請靚管家靚馬姐,唔會俾個窮人入佢屋掂佢個廁所,所以窮人唔生仔唔會影響佢地。
啲會俾窮人入屋既有錢人應頂多中產黎,冇多餘錢打壓人
係社會流動性已經越黎越低,階級固化下,唯一一個解決貧窮問題方法只有窮人唔好生仔,窮人停止生育係對社會既責任
變性組織又有、LGBT又有、明光社呢啲傳統一男一女扑野組織又有,理應世上都應有組織推廣窮人唔好扑野先係
特別啲乜鳩保護兒童會培幼會,根本唔能夠解決核心問題,係個問題出現左先幫個受害人有春用?根本係遲來的正義不是正義,一開始個啲家庭生得出黎九成九個小朋友人都仆硬街做硬受害人,理應係要阻止受害人出現,防止悲劇發生先有用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞