覺唔覺連登仔讀完「六國論」就以為自己看透世事,好有智慧 真係好on9自大

24 回覆
29 Like 30 Dislike
最近有消息 澤連斯基 想和談, 跟住成班連登仔就衝出來認叻, 話自己睇過六國論, 應該比澤連斯基睇下, 跟住又講咩「今天割一城, 明天割十城」, 想表達自己好有智慧咁

然後烏克蘭外交部長同 中共外交部長見面, 歐美國家表示減小對烏克蘭援助
連登仔又屌烏克蘭部長/ 歐美政府 好蠢好on9

好心啦, 人地烏克蘭同俄佬打左兩年仗, 睇局勢點都睇得透過你地 身處香港公屋, 只係識上網用鍵盤既連登仔啦

烏克蘭想和談,歐美減小支援
就係戰爭消耗左太多人力物力, 唔想再消耗

連登仔 唔洗自己上戰場送死, 唔洗捐錢比烏克蘭.....當然可以講風涼說話啦, 又話烏克蘭應該收復所有領土,又話烏克蘭應該消滅俄羅斯, 活捉普京處決........講到好似好容易咁, 又唔洗你地做就當然啦

如果強制要連登仔全家 一齊加入烏克蘭志願軍, 上前線打俄軍, 睇下連登仔肯唔肯??
唔好話參軍........
如果強制要連登仔 將每個月份人工, 拎1/3 出來捐比烏克蘭繼續打 (即係如果你兩萬蚊人工, 就每個月拎七千蚊出來捐比烏克蘭)
保證連登仔即刻叫 澤連斯基 快快割地投降啦, 唔好再打啦, 我唔想長期出錢呀

成班連登仔 明明住公屋, 打份牛工, 但就好似覺得自己是諸葛亮
比歐美/烏克蘭 總統高官更聰明, 更有智慧咁....只係一直係屋企唔想出山, 做隱世高人
然後用鍵盤教人地做野
拎住篇六國論 就覺得自己飽讀詩書咁
旁觀者清 當局者迷嘛
你咪一𠹌樣成日扮朱葛亮
咁你地臭閪蚑那大東亞戰爭又唔投降
其他人講都有d說服力,朱西成就。。。
代表連登仔起碼讀過中學 叻叻😘
有無聽過
三個連登撚樣
勝過一個諸葛亮
覺唔覺朱閪成睇完一兩篇社論上連登開post就以為自己看透世事,好有智慧 真係好on9自大
俄國朱將軍開post曲線驗證
事實上俄烏和談同六國論係兩回事嚟,六國論講嘅係「賂秦」,而烏克蘭係同俄羅斯「和談 」;「賂」係單方面嘅討好,而和談係可以提條件或者拒絕對方條件。
六國嘅下場係點已有史實佐證。咁outdate咗嘅六國論我幫佢執執:
今日守一城,明日守十城,心雄而力寡,志大惜財疏,終必彈盡糧絕,死傷慘重,滅國收場!
如果照咁講

即係 街邊個乞衣 比李嘉誠 更了解點樣搵錢
連登仔同黃絲識春政治現實
唔係嘅話2019點會輸到咁撚柒
當年搞一地兩檢又係咁
北部都會又係咁
結果而家一車車搭高鐵北上
但朱將軍同你都係連登仔喎
你咪又係偉論多多,自以為看透世事
有口話人冇口話自己
邊撚有讀完
點解要抵毀五千年燦爛嘅中華文明
咪戇鳩啦人哋戰略錯誤咋
個形勢都唔同曬 多咗金
平衡之道(金遼自相殘殺)都唔識 一早就應該滅國
樓主話緊自己?
以為自己看透世事
朱元帥又發表偉論
NoNoNo…

警犬成偽進點都叫做叻過中學畢業喎!!!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞