[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (19)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
係薪水強盜
初試啼聲

今朝一早走落球場,觀看林柱機的第一課操練。球員分成了兩批,過去四天踢了比賽的球員就開始恢復性操練,其餘的球員就比較認真的操練。雖然運動量不算好大,但Matthew已顯露他的潛質。

收操後與球員傾過,大家都對Matthew有很好的初步評價。其中鄭少偉學和林嘉緯都讚賞Matthew的基本功和足球意識,尤其是傳球後何時幫波走位,如何在適當時候現身都有相當水準。

雖然今日只是輕鬆練習,但操練接近尾聲時,大家仍在作五對五的比賽。Matthew遠射能力十足,有好幾個射門都顯得有點功架,其中一球25碼外的漂亮射門,皮球應聲中柱後破網。坐在我旁邊的朱志光亦應聲彈起,頻說:「呢個踢得!大廠出品!」另外他亦是一個重炮手。丹尼用腳封到一球Matthew的射門,丹尼倒地休息了一陣才能企起身,實在相當厲害。

只看了他一課操練,我的初步觀感是不錯的。他有不俗的速度,左右腳都可以踢波。只要他能適應香港的生活,對球隊中場的創造力及遠射能力有一定幫助。但最重要是他只得廿三歲,應該還有一點進步空間。

朱志光認為Matthew已有足夠狀態隨時上陣。不過教練甘巴爾希望等待驗身報告及踢過一場分組賽後再作決定。Matthew下星期會進行體測,球隊下星期有一場分隊練習賽,只要無大問題,相信他很有機會獲得留用。據了解他應該符合足總盃的上陣資格,故此他最快下星期六對流浪的足總盃第二回合賽事就可以與球迷見面。

估年份
每日關注大亨落班情況
https://youtu.be/VbNZXJ73uec?si=4tiWhihDio5MZNfw
最後嗰年其實都keep到好勁
一陣好唔想無良杰贏, 但fucking you 又唔撚爭氣輸左, 豪基金城係無可能贏到三昇
三林一謝
俱往已
基大:流浪揀緊外援
不過就算揀好都會係奧運之後先搞記者會同公佈
因為報紙記者係晒巴黎
基大:
中西區除左保羅
仲簽左唔止一個入藉兵
7人硬地撚真係伏哂
講港超又話港超唔關硬地事
奧運第一日攞金又話唔關足球事

7人硬地撚個種孤高自賞真係

細傑講波悶到仆街你地慢慢睇
基奧?基奧雲尼?
杜馬思 蘇沙
黎緊9月比賽 香港隊初選名單洗唔洗要到8月中先有 定等埋新教練先
又話七月尾八月頭有新教練公佈
https://www.instagram.com/overtime__official/

原來栽釪會接私人足球加操教練booking
唔怪得半年冇班落都keep到狀態
霍啟山去咗巴黎睇奧運唔得閒搞住
多謝支持香港第一門將保羅
羅梓報名有冇折?
柏金有無報名
我地係來聽基大爆料
最快七月尾八月頭有新教練公佈

Harrison本passport 係咪冇機會
夏里遜 一隊了
歹課英格倫了嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞