50歲鄧健泓移英家中添新成員 與老婆石詠莉齊晒「抱B」照

45 回覆
6 Like 29 Dislike
50歲鄧健泓(Patrick)與老婆石詠莉在2022年年中突然宣佈移居加拿大,不過他們仍有在IG和FB更新近況,儘管鄧健泓的外貌出現「斷崖式衰老」,保養方面未算太好,額頭和眼角滿佈皺紋,但變化的,又豈止是容貌,鄧健泓近日在FB發文,原來在一星期前,家中多了一個新成員!

鄧健泓口中新成員是兩個多月大的毛孩

鄧健泓口中新成員,原來是指只有兩個多月大的毛孩「BB」 SMOTY,鄧健泓貼上一張「母子」合照並說:「一星期前。我家多了位新成員。SMOTY,為甚麼叫SMOTY?Snowy + Momo + Naughty,三位已經畢業的天使。我其實沒有打算再養毛孩,那個鄧太生病的星期,她頭痛得躺在牀上,看着小毛孩圖片感覺舒服了,然後她去搜尋有没有能收養的毛孩。」結果石詠莉遇見了現在的SMOTY,於是鄧健泓和太太開了三小時車程去見見SMOTY:「因為收養地方在Edmonton.抱起SMOTY,感覺軟綿綿,像抱著SNOWY 的感覺。而且。。。SMOTY 是跟我同一天生日「6TH MAY」。」

鄧健泓稱太太的快樂永遠放在第一位

不過鄧健泓當刻沒有即時帶SMOTY,反而與太太商量了很多天:「我坦言我不是太想再養毛孩,原因是又是另一個終生承諾,怕又經歷一次離別。我問鄧太你會開心嗎?『會,當你工作時,有SMOTY 陪我』,我。。還可說甚麼?7月16日 2024,我們又開車到EDMONTON,迎接新成員SMOTY,SMOTY帶了一種快樂氣氛到家中,多了很多笑聲、快樂,一段時間沒有感受過與小狗互動的感覺,SMOTY 的確可愛。鄧太的快樂,我永遠放在第一位。」
石詠莉真係幾正
朋友二號
又一單敗走加拿大嘅港人
等睇佢哋再回流香港
係咪啲奶假㗎嗰個?
移英
万刀甲係串石詠莉喎
真係慘,真係好想比人知自己加拿大過得好好
但你睇佢兩個成面皺紋,強顏歡笑
要買隻狗調劑
正常香港人養寵物唔會po
三個都係假
唔係咩
你冇睇過H台嘅《離鄉別井的故事》咩?
羅冠x?
移加定移英吖
鄧健泓條命真係生得好
咪係 小朋友未出世?
內文一句英國都冇
似係星島妓者唔fact check
樓豬戇鳩搬字過紙
五毛會員真天真中伏
初代幸福賓周
主題就移英

內文就加拿大

即係點
唔係其中一個本身有加拿大護照咩
我自知奉獻極微
鄧健泓50歲咁老架啦
呢個名我細細個就聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞