雞仔媒人好難做

355 回覆
11 Like 261 Dislike
皇帝都唔即, 你太監急WHAT?
咁如果私底下知男有興, 女又有興
咁任何一邊做主動都得嘅, 自然會發展成功 / 失敗
外人冇得夾硬拉埋佢地, 冇好結果
你鍾意一個人 會自己行動 既然有fd幫晒手 更加加快咗件事
但如果唔岩 真係冇feel囉 你唔好逼佢啦
咁旁人嘅角色都係出謀獻策做advicer, 有咩事起上黎坐喺側邊做listener姐
做好呢兩個角色, 其餘嘅野唔係你control到啦
條女好撚豬?
愈黎愈多男人對戀愛隨緣唔主動
所以啲女人仲等緊男人做主動連見既機會都冇
會唔會未至於有興到要上馬 定你個frd 本身真係唔識溝女
樣子問題
今年幾時有黑雨
你唔想家變的話, 應該淡出;該做已經做左;
佢地唔一齊還好, 萬一係拉埋一齊, 以後有咩頭暈身熱, 都要你兩公婆執屎, 直到永遠。
咁佢地都認識咗 岩就岩 唔岩就唔岩
唔通講晒啲佢自己唔鍾意嘅野比你聽咩
可能佢聽過條女之前同邊個一齊 佢覺得自卑
又或者覺得條女拍過好多次拖 覺得佢濫
又或者言談間發現條女有啲貪錢 唔鍾意
可能係發現條女有啲口臭 頂唔順
但呢啲野係唔會講得出口 亦唔會講
又或者最簡單 係你fd出面都溝緊另一個

有時fd還fd 幾fd都好有啲野係唔會講 但自己做嘅行為就好誠實 有興趣嘅唔會咁 所以隨緣 take it easy
介紹完就無你哋嘅事啦 一定要睇住佢哋一齊咗先識收手
好明顯啦 係有興趣仲唔狗公上身狂追咩
有feel嘅已經中出左,樓豬同老婆唔洗搞咁多野,唔啱就係唔啱
可能個男仔已經有鍾意嘅人呢
你咁問佢會好大壓力
1. 可能其實你個朋友對條女無興趣,只係為左俾面你

2. 條仔真係廢,鐘意都唔敢追,咁條女無曬興趣就自己會放棄,佢自己單身可能更合適
其實就咁介紹完人地識就算啦,自己咁上心做咩
能成為密友大概總帶著愛~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞