法國籃球名宿:拒絕參加奧運的法國足球員是「可恥」、不愛國

124 回覆
95 Like 17 Dislike
近日法國籃球名宿 Anthony Parker 在節目 Bleu blanc or 時談到之前與法國奧運領隊亨利聊天得知很多球員拒絕參加奧運,Anthony Parker認為這些球員是「可恥」。

「幾天前我和亨利談過,確實,建立一支團隊並不容易。這不是他想要的球隊。我相信有30至35名球員拒絕參加奧運。是的,但是嘿,如果你真的想參加奧運,你可以去和你的球會談談並說你想參加奧運。」

「我不是說麥巴比,我是在談論他們可以參加奧運的其他球員。我說的是沒有參加過歐國盃的球員。你們的家法國舉辦奧運,這是100年奧運了。躲在球會後面是一種恥辱。對我來說,奧運是無法拒絕的。」

東道主法國在A組分組賽首戰憑拿卡錫迪奧、利斯以及巴迪各入1球下,3-0 擊敗美國。
我不是說麥巴比

驚左麥總?
其實人地都講左[沒有參加過歐國盃的球員]
點解仲咁無知?
一定係魔性澎湃嘅 Yoro
公道
明明個時7月3日公布名單時yoro 仲係里爾 里爾要踢歐聯附加賽,所以里爾拒絕左奧足隊對yoro 既徵召
奧運不嬲都係得啲up唔出名嘅幻幻踢
其他國家係,但主辦國通常23歲以上一定係最強3人出戰

美斯同C朗年青時都踢過
麥總係佩狗唔比
其實麥總好想踢
清睇文章係咪慣咗睇到某一句就突然停?回得咁急連下一句都唔睇埋就回?
點解唔參賽?
無錢? 因為咁整傷左又唔抵?
又話奧運比業餘玩,職業唔應該霸住.....
唔止足球,所有項目都係,當然而家好難分職業業餘
當年美國出NBA都比全世屌佢哋玩L哂
咁而家出定唔出職業好?世盃,歐盃,奧運又好似無乜分別
Anthony Parker係咪即係Tony Parker
who?
但係享利哥你想call既又畀球會拒絕都幾多係入歐國盃大名單wo
Zaire-Emery Barcola 卡馬雲加 saliba
皇馬好似落左order全部唔俾去
因為奧運唔係fifa 搞,
所以球員可以拒絕國家隊summon
有幾難啫
去動物園捉幾隻黑猩猩咁咪齊夠數囉 Nigger team
去埋真係CHUR足成年無假放,踢埋奧運又要返球會準備開季
其他球員(無名)
依加係麥總與麥總朋友隊?
又一隻傻閪反曼
人地一個普通intervirew
都講埋唔係講包皮

你理撚得人地係咩隊
內容又唔睇, 淨係識為駁而駁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞