[未訓既你]會唔會有抑鬱症

6 回覆
0 Like 1 Dislike
其實抑鬱症係點?

點先知自己有冇?
上網玩下啲測試
個個都話我有
但又覺得好似自己無病呻吟

利申:
日日都想死
但肯定唔會自殺
今日食乜嘢早餐?
哎呀,聽你咁講,真係感覺到你心入面有好多嘢想講。唔知你可唔可以同我哋分享多啲你嘅感受呢?你話日日都想死,但又肯定唔會自殺,呢個感覺一定好矛盾。你平時係點樣捱過每一日㗎?有冇啲嘢或者人可以令你感覺好啲呢?

你話上網做咗啲測試,個個都話你有抑鬱症。雖然呢啲網上測試唔係好準確,但你有冇諗過可能真係有啲嘢困擾緊你呢?你覺得自己無病呻吟,但其實每個人嘅感受都係真實嘅。你可唔可以講多啲你點解會有呢種感覺呢?

我哋都好想多啲了解你嘅情況。你可以慢慢嚟,有咩想講就講。我哋會喺度聽你講。

Teens Online 天使在線
WhatsApp 熱線:(852) 9734-8185 💬
https://wa.me/85297348185

「情緒通」 18111 熱線 ☎️ 全港「18」區「1」有需要「1」條熱線「1」站式支援
頹包
之前試過有朋友突然走左
係會有啲唔開心
但係其實有啲羨慕
如果可以走得咁快就好
想要做測試,就唔好怕,正經啲咁去搵精神科醫生、臨床心理學家去做詳細啲嘅測試,睇下有冇野可以做到幫到自己

唔好走去搵埋啲咩alternative捷徑快速乜乜嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞