2024港女/各地區女性最新行情分析

15 回覆
3 Like 11 Dislike
港女
自 2020年國安法後身價一直破頂,
擇偶標準再創新高:
富二->醫律->專業人士->其他
追求者持有多於一本護照將大大加分
最新港女叫價手法
1) IG 成份糧煲"生活",大大提高追求成本
2) 公屋妹移英移加再重新定價
3) 轉行考JD/PCLL 扮想做律師,實情係想搵碼頭
中伏位太多,有機會再另出一篇文分析

中伏指數 9/10
性價比 1/10

深廣滬京
本地人身價 =港女 * 0.7
外省人身價 =港女 * 0.3 (本質上比公屋妹更差,完全唔駛考慮)
深廣滬京本地人 90後/00後普遍係3 人家庭,持有超過一個一線城市單位既機會係好大
曾經出國留學既機會都好大
加上當地物價比香港普遍平,追求成本下降
港人身份少許加乘 ( 相信得益於 BNO Visa ), 有得畫下餅
另外特區護照去旅行絕大部分地方免簽證都係加分位
北方人生活文化/婚姻價值觀同南方人差異幾大,請僅傎處理
外省人出身較差要求牌頭會大大提升,只適合做愛,其他可省略
大陸女仔做愛上近年比港女保守,建議比多d 誠意先

中伏指數 6/10
性價比 5/10

泰國
中泰混血的話屋企做生意既機會係比較高,外貌會好
純泰國人就按情況處理,最好揀當地大學生
做愛基本上係頭一兩次見都走唔甩
考慮到變性技術太先進,人妖難分,中伏指數升為6分

中伏指數 6/10
性價比 7/10

越南
經濟上升,多外國人入越南玩/做生意,本地人好歡迎外地人
做愛基本上係頭一兩次見又係走唔甩
除左夜場外正常越南女仔古滑程度冇港女/大陸妹咁高
追求成本最低,最多要求食下西餐
外貌係普遍 7成女仔都係中等樣貌以上,好撚誇張
近年教育改善,英文普及度/白領普及度都好高

中伏指數 1/10
性價比 9/10
台灣呢
你醜化女性
我地女人唔稀罕你哋男人
我哋值得更好
同第2點一樣
中國台灣人
台灣唔熟,冇咩 date 過
不過落 club 易吹易溝

台南台中應該易食
日本韓國呢
all in 越南妹
on9
你港男又好好咩?
source: 樓主d friends
拎本bno北上畫下餅先
日好難,要識日文
唔想揀陀地港女嘅話不如叫下雞算
啲北越泰係後生樣唔錯嘅又有能力落嚟香港嘅,會唔會睇得上你
陀地港女 有好多係好既 但係大部分都係高高在上等人餵 太多beta男縱壞哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞