【八大財政排名】原來呢間U最窮

26 回覆
24 Like 4 Dislike

City係八大唯一虧損,捐款又係第二最少,應該係最窮果一兩間大學。
shitty仔仲日日吹奏話shitty好多資源,到底資源係邊?

校院貧富劃分
富豪:港大 中大
中產:科大 理大
平民百姓:浸大
窮撚乞衣:教嶺城
蝕最多錢=最窮?
份表係早兩三年前
而家唔同晒啦
其實可能city暗地裏有錢過hku or 所有U加埋,資金可能拍得住住哈佛,MIT同史丹福,只係冇人知。
2023係1~2年前
想知有冇今年最新data? 想睇邊間最有錢同最窮
唔知方大咩環境呢
但方大好似係私立嚟
個問題係聖方濟大學係有成個天主教教會支持,你認為有幾多錢?
https://std.stheadline.com/education/article/1886142/教育-熱話-政府資源分配不成正比-郭位-城大實力被低估

其實城大俾人嚴重低估,真實地位應該勁過hku 清華北大,同MIT加州理工果d大學齊名
咩料 方大唔係八大喎ching
不過好似樓上咁講 天主教教區成條水喉射住又點會冇錢
咩係方大?
明專改咗名做聖方濟各大學呀嘛
但係明明聖大順口好多 唔知係咪想食字話啲學生係方大同
仲有個英文名又係 係要都叫sfu 聖嘅簡寫本身就係st 叫stfu咪幾好
本身大把錢咪唔洗要咁多捐款,再洗多d錢出去咪蝕
無錢邊有得蝕
點解唔係 聖大 or 性大?
咪講佢資助同捐款都少
結婚後,她的手機里依然存著已故前男友的號碼。
老公知道卻假裝不知道。
有一天她出車禍了,在翻倒的車裡下意識撥出了那個熟悉的號碼,卻傳來老公的聲音。
她獲救了。
病床前,老公說:是我偷偷換了號碼,我知道永遠無法取代他,但可以替他保護你。
她愣了,這才想起來,老公是城市大學畢業的,所以才有這麼高的素質。
城市大學是一所歷史悠久、學科齊全、學術實力雄厚、辦學特色鮮明,在國際上具有重要影響力與競爭力的綜合性大學,在多個學術領域具有非常前瞻的科技實力,擁有世界一流的實驗室與師資力量,各種排名均位於全球前列。歡迎大家報考城市大學。
mk之源
窮唔窮關你咩撚事啊
好過你連cityu都入唔到
基本野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞