政府呢幾年有咩德政

290 回覆
962 Like 52 Dislike
搞叮噹展覽,好睇!
簡約公屋香港市民內地同胞一齊住,中港一家親;
怕香港市民太辛苦,重金禮聘內地同胞分擔一下工作,建造業航空醫護行業可優先享用內地優質服務;
造就市民每週擁抱祖國,為大灣區拼經濟,同時為左方便市民,空置市面吉舖留待內地商店進駐;
盛事之都,繼續俾各大公司機構來港揾錢,促進經濟;
至於議員,正所謂有國先有家,一眾特首高官議員長官先可以維護國安,區區幾十萬又係咩錢,唔夠咪加國安開支,唔夠咪cut醫療教育 社福,我地升斗市民緊係要準時交稅支持啦。
最近又有乜奇怪政策
派消費券
賣地達標率2.2%
成個勢力背景用埋晒啲大字頭同佢地嘅弱智聯盟知佢地咩料
同果個乜鳩打人白卡聯盟啲人相差無幾,只係一堆已經上咗位有實權嘅弱撚智同一堆無實權底層嘅分別。
持平講就FPS

雖然都係抄功課
但起碼肯出比你
公務員加薪
德政:
加煙草稅
禁電子煙
簡約公屋
青年宿舍計劃
堵截雙非孕婦

但房屋相關問題:
樓價仍然過高

每個月有屋苑法團天價圍標/大維修等新聞,法團內部監控問題,CAP 344無罰則,業主蒙受損失,物管問題無乜聽過有解決方案
有國安廿三, 唔洗下下講基本法幾幾條
香港幫大陸買奧運轉播權但唔公開用幾錢買
禁煙
停non mean/mean 還款
租樓有得退稅
連續兩屆奧運金牌
前無古人
佢宜家批准既大陸醫學院都係全大陸最top個堆,復旦,北京協和個d最top。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞