[TVB] 反黑英雄7

819 回覆
2 Like 38 Dislike
性愛機器囉 生3件
我都覺得最垃圾,跟本冇咩黑幫成分,係度教細路就算。負加利條線又唔知做乜
警匪片都拍到咁垃圾真係痴撚線
係得頭十集勉強OK 正常TVB水平
2024年仲去蘇格蘭場訓練
而家先知Wi-Fi哥原來係天堂鳥
呢套啲劇情無頭無尾咁

但奇怪係竟然話收視好
去到張東都OK可以睇下
同埋主線張振朗表哥都OK

之後啲支線, 登龍+蔥頭4個人, 開始唔掂
尤其係果個冇樣掂個位女演員, 睇得好辛苦
成個支線劇本唔掂+新進演員太新進

收尾都係TVB式收尾趕住收工, 草草交代劇情之後, 夾晒啲BOSS去車場搞掂就算
金爺開始塑造好神嘅形象,去到最尾像傻仔一樣
坦白講呢個陣容麻麻地

把明袁偉豪碎左其他人扮自己俾人碎左
有繁花同森林女王比較
其實成個《法證先鋒》淨係得頭兩季好睇
其餘都麻麻地
第三季由柴九做主角都算
第四季開始直頭變哂,到目前為止最差嘅一季。一出場個個行catwalk咁去案發現場(雖然第三季結尾都係咁,但係無呢季咁chok),案情又好老土,搜證過程又是是但但.....
相比之下,第五季叫做好返第四季少少,不過都係好悶,每單案都估到邊個係凶手
頸椎骨折
脾腎爆左
嚴重內出血
點都死啦
做戲嘅野話唔死就唔死架啦

歡喜哥都可以假死出返嚟
旁觀者整體其實好有心思
不過當時周柏豪無約 套嘢又變左倉底
好攝期feel
呢套嘢好刻意講到警察好正義
Aska為咗誓不兩立 可以唔要條女
張振朗對住十億加初戀 佢都可以交返筆錢出嚟
就算有續集都應該唔會寫衰差佬
咪同aska一樣用嚟表彰警察有幾正直
外母爭人成條數 佢都可以對住毒品面不改容
套劇係中資合作,中港兩地同步播放
淨係喺香港播放,又或者中國播第二個版本嘅話
就唔使搞到好似而家咁,劇情都要政治正確
個學生妹條線真係唔知做乜9
反黑之後冇嘢播?
見全部奧運?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞