二手Audi A3 會唔會整到仆街

54 回覆
1 Like 10 Dislike
見28 car 有部2017 二手 Audi A3 幾啱心水,仲平過2016 Mazda 3, 大家覺得伏唔伏?
都唔會既 但壞起上黎整比日本車貴姐
有港車北上 唔怕啦
新手咩都唔識,剩係覺得audi 車好靚仔,咁除咗成日整車之外,audi 車有冇咩優點?
鐘意就去馬
唔好人雲亦雲 揸過a5 2017成年都無整過剩係換過偈油 粗揸無就住經常地板油
audi 17年即款係抵玩 平 靚仔過bb太多
16年打後無乜病痛
14年s3都未驚過
除左個牌子 一啲優點都無
仲要A3 出到黎一睇就知係揸唔起audi 又要買 不過啲唔識車既女有機會濕晒
喺英國揸緊 定期換油換filter 就ok

喺岩岩買返嚟就要留一筆錢換哂以上 + 呔
audi 車出及易揸又後生
唔好買太舊年份應該冇咩大問題既
+1 揸左3-4年
除咗換偈油 同一啲正常消耗品電池輪軚
其他都冇咩野壞
最緊要驗車睇清楚
有無邊個波箱特別易壞? 例如1.0 7速 個隻?
Tesla. 4年未整過
5萬公里
2013 A5揸到依家,算係壞過水泵冷氣泵only,依家唔怕買舊車,揸上去整好撚平,以前唔買舊車就係整乜都好多錢
鍾意就買啦
香港人幾多個真係識車
D傻仔壞左拎去車房自己又完全唔識車任人劏
咩車都貴啦 只係日本車少D sensor 少D燈
咪少d機會比車房劏到你

我之前未研究車果時都係拎去比人整
佢好簡單. 你邊到有少少問題都叫你換左佢
可能只係斷左個十幾蚊嘅膠. 佢都唔會慢慢同你睇
一黎就叫你搵左佢. 零件賺你一筆工時賺你一筆
寶馬先係. 好多時有燈同問題只係sensor同program問題
佢著燈 咪比機會佢同你講換野囉

真係咁撚易壞 外國就唔會一堆05年基至00年車
渣到殘晒都仲咁多人渣緊啦
上車都只係機械一架
你信唔信真係有架車可以耐用.
同樣另一嫁車同樣同鋼做可以耐用差好多?
大陸車會爆炸唔計啦
同樣兩間車廠 一個日本 一個德國 玩左成百年
同一價位 生存到今日就唔會真係差好遠. 根本好多野要換就要換
不過前題我建議你有咩壞先上網了解下你自己架車
外國大把人自己整車. 咩年份咩牌子都大把人share出黎
唔係叫你自己整. 而係知道下. 唔好比人呃
A4 A5真Audi
A3就係換皮Golf嚟嘅
2015 A5 淨係換過損耗品
清認真

可惜身處連登,二手車=學整車,完保養/過5咪一律牛肺錢七,10咪/10年車等劏做一換一
成班連登仔換個燈膽都唔識
成班水魚以為自己好有錢
事實就係多多錢都唔夠比車房劏
然後發覺自己養唔起
就叫人唔好買
去馬
你最緊要有室內泊車,佢頂蓬的確無日本車咁襟,唔好蒸籠,不過冧頂整都係有限錢

上網睇下佢通病係咩 , 點樣揸會好啲
其實長用都ok , 都算慳油既1.4 引擎,同埋揸上手同mazda 3好唔同,A3起步pick up 快好多

最緊要自己中意
整親都係通病
你budget預多2萬用嚟整就ok
咁就點都要交學費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞