有無人見過唔閪的女上司

181 回覆
200 Like 27 Dislike
以前有個c9 manager, 做野仲爽手過男人, 交到野就得, 理得你平時做咩, 得閒又會同你傾下閒計
呢個世界唔係男就女, 閪唔閪睇你彩數.
我做咗咁耐野女上司佔大多數, 但so far都無問題, 都係咁做野.
生咗仔女會好好多
我嗰個善良人妻,隔離team 同事成日同我講想扑佢
屌,你想屌咪自己媾囉,同我講做乜鳩

唔計讀書時期做part time,至今遇過4個女上司 4個做嘢style都唔同但都好好人

反而遇過個閪丁男上司

試過做錯嘢都幫我執返
肯幫手真係用心教我做嘢
講嘢唔西
ching6ball仲有少少體香唔覺意會愈控愈埋
男女都有閪
唔好分咁細
我遇都唔少喎
好玩得𠻹
我宜家個上司
離左婚,冇小朋友
但好有義氣,對家話樓下既人
佢會攬左先
幫同事分憂解難,頂住上面壓落黎既野同變化
幫同事fight野返黎
鼓勵同事準時放工,唔使太努力
Family first
顛覆晒對離婚女人作為上司嘅思想

我最差既上司都係女上司
一個做左人呀婆既賤婦
使到人盡,要人OT到九點10點
星期六日最好都返工
幫公司壓同事價,唔俾人放假
唔識管理,反轉豬肚就係屎

所以其實話唔埋
想入你條team做
家庭關係好,有小朋友既女上司咪高機率好人d
家庭好-->心情平和d,待人處事好
生左仔-->唔得閒同你ot要家庭時間
副作用就係成日捉你講佢個仔女
More 點西法
男人西起上嚟仲仆街過女人 成個八婆咁
同你相反 有家庭多數唔得閒同你OT
無家庭/無拖拍未結婚—>8點返 9點未到已經做緊嘢,變相同事9點一返到就chur鳩人
比人飲啖水回氣先啦
你一早返到透咗成粒鐘 唔代表同事都係
無仔生—>當公司係屋企 OT到唔願走
鍾意單單打打,睇你有一刻得閒就唔順眼,口講好friendly其實個高高在上格遮都遮唔住
TB女上司計唔計?
份人好man 大家當佢男人咁
唯一一個女上司有佢係度係唔捨得resign原因之一 不過最後都走左
一撚樣 好撚串仲以為自己好搞笑
得罪人都唔撚知 平時扮friendly r水吹
唔岩聽就黑面唔撚怪得中年未結婚
男上司結婚生仔>單身男上司>女上司結婚生仔>單身女上司>單身女上司(40up)
細公司 老闆同老闆娘一齊做 都算係女上司
實際就唔係好理我地 主要負責湊客
個客開心無不滿 你地想點都得啦
呢樣野好簡單 但唔係好多公司做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞