麥當勞盛傳將推出本地版「McGriddle」經典熱香餅夾豬柳蛋漢堡 7月27日起上市!

159 回覆
27 Like 18 Dislike
港人遊日必食之一的麥當勞McGriddles,即將留在香港都食到。網上瘋傳餐點會於今日星期六起供應,參考Facebook群組「麥當勞關注組(香港)」及Threads的帖文,在推出初期更會全日供應,11點前未起身的朋友都無需擔心,供應的口味為楓糖班㦸豬柳漢堡及楓糖班㦸豬柳蛋漢堡。不過根據帖文內容,第一階段推出的楓糖班㦸漢堡系列推廣活動一欄,備註了只限GMAL,有興趣朋友記得要預先下載麥當勞App方便落單。

https://hk.ulifestyle.com.hk/activity/detail/20038472
荃灣那間即冇生意
幾時重推牛河
甜到on9,完全唔夾件sausage
《星島頭條》正向官方查詢,尚未有詳情可正式公佈!
人哋日本仔就話得啫
我就唔信香港唔會整到個包扁曬
即係熱香餅精選套餐跟糖漿
幾時有脆辣雞巴飽
香港一定鳩整
塊班戟一定係預早整定,凍咗就會縮水又硬又冇味
塊漢堡又越黎越細塊
你當食早晨全餐
只不豬柳換漢堡,然後夾埋一齊
一次過食
如果唔係日本味, 咁就仲衰過唔出
香港出肯定變垃圾
香港就係垃圾
日本食過之後,無興趣再食第二次,甜包皮跟本唔甲豬柳芝士,又鹹又甜
唔係香港m記變左金拱門
冇得跟返m記出新野咩
日本嗰隻塊皮幾香, 如果係原材料過黎香港就ok, 嘉頓整就不了
我feel到最後出黎係熱香餅夾豬柳強
香港根本冇資源去做好McGriddle, 員工做野求其,管理又做唔好,最後出黎出品又差( 太硬,唔熱,d 比例錯哂),收得仲要好貴。結論係想食都係去日本,諗你都諗倒會有好多問題,香港真係唔撚掂
仲可以比少塊
期待香港版
同感。
影響左個塊豬柳加蛋既味道。
九唔搭八
全分開食好過
小麻食得好happy
香港整硬係有陣柒味
但客觀講,其實同d 員工/管理有關
點解整到硬哂又唔熱? 因為乜都要趕,做野又求其
點解塊肉咁撚油又咸? 因為員工唔撚指引做野
香港人始終少左份匠人精神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞