震驚!上屆英政府花九億美元遣送四力架到盧旺達

37 回覆
33 Like 5 Dislike
震驚!上屆英政府花九億美元遣送四人到盧旺達

英國工黨政府新任內政大臣庫珀 (網圖)

【澳門日報消息】據央視報道,英國工黨政府新任內政大臣伊薇特·庫珀日前公開批評說,上一屆保守黨政府為推行旨在遣送非法移民的“盧旺達計劃”耗資7億英鎊(約合9億美元),但實際只遣送了4名非法移民前往盧旺達。

當地時間22日,庫珀在英國議會發言時說:“這是我見過的最令人震驚的浪費納稅人錢財的行為。”

庫珀披露,前任政府花掉的7億英鎊用於從未起飛的包機、向盧旺達政府付款,以及給超過1,000名公務員發工資等,但投入鉅資後,最終只有4名非法移民被遣送到盧旺達。

庫珀還說,她對前任政府的政策、項目和法規進行審查後發現,“盧旺達計劃”的預算超過100億英鎊(129億美元),但保守黨政府沒有把這一數額告知議會。
https://appimg.modaily.cn/app/displayTemplate1/dist/index.html#/newsDetail/9910939/102
搞到一半唔搞被工黨推反所以浪費左D錢?
如果係真既話都幾痴線
英式貪污
本身個計劃真係on9
其實依家歐都脫埋,講黎講去就係佢地無能為力

其實唯一方法就係好似以前越南難民營咁
起一個難民營,放佢地入去自生自滅

但根本佢地無能力無心搞,咁就鳩就啦
個個坐船過黎 就貼屋貼酒店招呼佢地
呢個年代仲點搞難民營
係咪想俾人道組織/左膠屌死
所以點會搞得到
咖哩佬最後仲講緊盧旺達計劃幾成功,完全係笑話

但係工黨唔諗住做野既取態都係鼓勵人快啲開船過黎
保守黨個plan on9同貴極都至少有個阻嚇力嚇尻班未去英國嘅蛔同力架
連香港啲藍媒都借題發揮講啲唔講啲話英國佬運啲新移民過非洲
你咪當呢啲係宣傳費囉
有幾大阻嚇力其實要時間同數字去引證
但工黨一上場就無辦法驗證個計劃有冇效啦
英國政治嘅嘢
新黨上場搵嘢抹黑上屆政府就一定架喇
可況呢個計劃數字上係好絕對俾到位工黨入
仲唔攞黎發揚光大咩
但工黨要黎取代盧旺達計劃個方案仲on9
數字上係靚呀8000英磅咋
牌面上仲靚呀
佢話要黎解決所謂“根本問題”
用呢筆錢資助嗰啲國家搞教育blabla
咪即係送錢俾嗰啲窮鬼國家洗之餘又保證唔到啲人唔偷渡
最恐怖係完全冇即時作用
根本就比盧旺達計劃仲廢
搵d艇仔送佢地出公海得唔得
係附近海岸線擺水雷
盧旺達 fat fat
咁就袋左 9億
人地食過9億,你今次俾得8000,點會唔識揀
開放合法買賣力架
工黨、保守黨都係deep state 政黨,兩個黨都希望湧入大量第三世界移民入不列顛,對白人種族滅絕。
應予以重判
工黨都高議席上到台就知英國幾大鑊
【澳門日報消息】據央視報道
依家放曬入英國,啲女等俾難民當飛機杯
嘥鳩晒納稅人錢
班撚屌左膠話唔人道吖嘛,叫左膠送間屋出去畀難民住又耍手擰頭
有能力 走啦
唔好留戀英國
sorry係£8000
知唔知點解脫咗歐仲多咗難民?未脫歐有歐盟幫你堵截,脫咗已經唔係自己人自然冇義務幫你,佢哋出咗境去邊關人乜事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞