拉打迷入,想搵番套細個睇過但唔知係邊套既蒙面超人

6 回覆
1 Like 4 Dislike
記得好細個好細個,應該係08-10 年左右,有個星期六既朝早起左身去開電視睇蒙面超人,個畫面過左十幾年我都仲係好記得, 係一個黃昏,有個好大既夕陽,成個畫面都係橙黃色,畫面既左右兩邊有枝紅綠燈,有兩個蒙面超人係個夕陽下面打。

我印象咁深係因為我當時第一次睇到蒙面超人內鬥,但係我果陣太細個完全唔記得係邊套,我問我吖哥知唔知邊套係蒙面超人紅綠燈,佢話無呢套野。 我到而家都好困惑究竟當年只係我既夢定真係有個咁既畫面。

第二套戲我搵左好耐都搵唔番,應該係black既一套劇場版,個劇場版入面有一家人比人捉左,我仲好記得個男主人比人困左係個監獄入面,跟著black去救佢地。 然後好記得佢地係知廣告牌上面打,打打下唔知點解black比人送左落個有好多怪既地獄。

呢兩段係我既童年回憶,有冇希望有ching解答到
Kabuto 甲鬥王
Exac7ly 好撚勁咁多搵到我搵左十幾年
不過我細個最中意都係蜻蜓王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞