的士佬既末日..原來大陸已經有無人的士

23 回覆
3 Like 17 Dislike
https://youtu.be/s6ey1nZ4vTU?si=acFytoKkixRRoML7&t=8

仲要只係8蚊.....
40分路程 香港起碼要200蚊
正, 又多一批大陸人失業

維尼 真係加速師
人地內地真係一步步來
電子支付, 5G網絡, 網約車, it發展, 電動車, 導航
十幾年前每年做一D 今日進步成咁
少做一樣野都發展唔到今日
我地仲研究緊部電子支付機
唔係講過話有個類似控制中心
有人睇住個畫面負責揸㗎咩
但係人民好似冇乜進步過
今日揸車先見到個大陸女人追巴士
追到出馬路跟住架巴士跑左10米
雖然紅燈停左係到
巴士佬最尾係冇開門俾佢
屌你老母真係服撚左呢啲人
成個土人咁
有問題而電腦又解決唔到先會介入
你拎香港一個城市同一個大國比較??

不如話 毛澤東時期 中共政府已經研究到 兩彈一星, 科技超越當時港英政府
民生都無 進步過啦

深圳一線城市, 但打工都係得四五千蚊一個月
仲要好多公司35歲以上唔請
全國九億人口月入低過2000蚊
銀行存款會無啦啦消失, 每年都會水浸幾次, 用油罐車運食用油

以上既民生問題 通通唔理
然後日日拎 支付寶, 無人的士, 出來打J 話自己科技好先進

大陸人最誠實就係身體
雖然把口話大陸好先進, 香港好落後
但近呢三年有53萬大陸人移民來香港, 拎香港身份證
每年上千萬大陸人移民/偷渡去外國

官員/有錢佬 仔女都係拎歐美國籍
你千禧年代穿越返嚟?
香港點會冇電子支付機
大把現成 今日裝完就用得啦
係的士佬唔願用驚比人track 流水咋
已經專登唔寫的士.. 你真係比我陰到
證明你仲未知個今時今日科技問題係邊
睇你都係果D用人手mark完數
再慢慢輸入電腦又逗一日糧果D員工...
邊個唔知
中國科技 = 抄完其他人野再當自己發明
八達通表示,在1月25日起,八達通流動收款機,將接受銀聯二維碼、AlipayHK和內地支付寶等。商用版八達通在2018年推出,目前已有2.1萬名士司機可透過商用版八達通App收款,加上與數個預約的士程式合作,八達通在的士業界的滲透率已達六成。

你指研究緊唔收cash點逃稅
多數時間載無人乘客
進步到咁 都係水浸
鬼咩
佢地d公民教育都唔係教人點樣有素養
教極都係國安小粉紅中国強大了
https://x.com/xinwendiaocha/status/1811618999660396874?s=46&t=FTaqUtkxYm19NeoZOfn2Gg

創造就業就真
本身請一個司機
依家除左司機,要再請多一百條友去main套野
三藩市嗰個就真係無人喇
大陸嗰個都仲係請堆人玩crqzy taxi
5G停左工喇,面子工程黎

iT 冇啦,人地比較openai 如百度ai 差勁遠
後者根本只係搜尋,唔識分析,理解都弱
而家openai 又唔畀內地玩,脫曬軌

電子支付其實唔係d高科技,拎黎打飛機?
即係話畀全世界知:睇到未呀?
睇下我地小童亂畫比賽拎冠軍架

電動車好勁,如果冇政府補貼、總部遙控鎖車、
自燃意外的話
最搞笑係自己整個api 接口駁去外國openai
就扮到自己有ai 技術
國內ai 專才自己都話覺得慚愧
終於人地而家斷左佢ai
潮退畀人發現原來冇著泳褲
條女點解講嘢講到弱智咁?佢個語氣好乞人憎。好煩。
到有嗰陣 而家班廢老的士狗都死哂啦
高科技還高科技 但係用科技取代人手咪一堆人失業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞