nothing CMF phone 1

10 回覆
0 Like 12 Dislike
部機好似幾正
想買
有冇乜嘢注意?
冇 nfc, $2300 部機
2024 年仲冇 nfc
請問正係邊
人哋係 sell buget phone, US $200
到咗香港就 2300
天璣7300仲廢過7200
相機連Ultrawide都冇
冇NFC
乜都冇但係足200g重

想問下正喺邊
仲要香港個濕鳩價2300
買返紅米/Poco啦
仲有一樣:
可拆背殼但唔可以換電。多9 餘。

依排想搵部budget phone打下機
見到依部好似都ok
但冇nfc真係八達通都用唔到
呢部野人地 buget phone us$200 (8+128) 冇 nfc 已經差唔多
香港 8+256 變咗 $2299 冇 nfc, 邊個會買?
認真答你, 買Nothing Phone 2a

CMF Phone 1 喺外國係低價機,嚟到香港變咗中低價機,同Phone 2a 價錢差得個少少,但係phone 2a 有NFC同雙喇叭,仲有兩個鏡頭 (CMF phone 1 得一個喇叭,得一個鏡頭,另一個鏡頭只係距離感應器)

認真唔好買CMF Phone 1,唔好助長歪風,如果$1000中買來換下殼襯下色,我會考慮玩吓(喺外國就係賣$1000中)
Cmf budget phone, us$200,
Hk $1600 可以買黎玩, 多過 $1800 唔考慮。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞