一個幾個有小朋友先明既野

46 回覆
41 Like 75 Dislike
原來,連登大部份信念、價值都唔適用

少咗同人比較,明白有錢無錢,各有前因,做好自己就得,

更加唔會主動曬命,讀邊間xxx上咩班xxx,會影響小朋友reputation ,仲顯示自己思維淺窄,加埋自己都想思維進步,開始反思一直以來固有想法

生與唔生,好多原因,每個家庭有好多前因,有錢無錢而生,都好多原因,開心事同困難事都分別好多,

有錢無錢一樣好多開心事同困難事要面對,睇事物闊好多,睇事物角度多好多,同理心與關懷多咗

可以簡單d話,思維變得成熟咗

所以真係要多謝我嘅小朋友

同埋最緊要學識,ignore 連登負面留言,正面take,負面又無意義要識 ignore
你咁講
一陣就會有人攻擊你
試圖證明你會care啲負面留言
Steven?
我只知道有家庭有小朋友之後, 你嘅錢唔再屬於你。
成熟啲,受別人影響少啲囉

睇留言好嬲駁咀無限loop好過癮咩
唔再上憤世仇世連登討論區
仇女,仇家庭,仇窮戈,仇年青人洗碗洗廁所,仇國
或者,負評就算,因為知道攻擊唔到
冇嘢緊要得過,身體健康

唔止係小朋友,仲有自己老婆,同埋工人姐姐
言即無小朋友就睇事物窄好多,睇事物角度少好多,同理心與關懷少口咗
咁即係你本身個人柒姐

一個優質既人根本唔洗透過一個咁既渠道去令自己成長
你又用一個偏頗同負面角度看事物,自己檢討弄
咁普遍社會都係思維成熟好過幼稚
咁閣下覺得唔係必要,
同一般人想法真係有d唔同
人大左快樂變得奢侈 但同小朋友相處可以搵得返最純粹既快樂
較少受人影響做錯決定
人生有時一d決定好重要
一時意氣做錯決定就影響一生
咁你post連登做乜撚
原來湊大一個小朋友真係屌你老味咁撚辛苦

原來有咁純粹嘅愛

失驚無神攬住你講:媽咪我真係好掛住你
真係冧哂
就算嬲緊果時都會好似下圖咁
我諗樓主無咁講過
只係佢分享下佢生完仔後學到新技能既感想
好在我無小朋友,有本錢『唔成熟』
要用其他方法變成熟口馬?
做左父母先知自己父母都盡左奶力俾到最好既我
個感覺好奇妙 世上有一樣嘢係緊要過自己條命
細個覺得啲大人好奇怪 點解要俾晒啲雞髀我食 自己就食餸頭餸尾 自己做爸爸先明白 原來係會心甘情願咁做 而家覺得係一種福氣
廢話 你條命都唔係屬於你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞