【I/A/Steam】Heaven Burns Red 緋染天空 (78) 2.5周年-1001唔開po會井到3周年

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
又想試棄驚轉運
時貓就棄咗了
呢邊免費資源追唔上戰力膨脹都會棄
飛機社
米哈遊
冇左命巴點玩落去
以前玩完SEGA手遊就吹捧飛機社佛心
玩完絕區零就覺得又另一個層次
要gun命巴棄game 了
棄驚大軍又添一猛將
米哈遊出名孤寒喎
聽講全A角滿命夠打高難
無課3星期已經有3隻A滿命
中大課會覺得米哈遊孤寒

無~小課會覺得佛心

飛機社遊戲應該相反
我無課都覺得孤寒,開服玩晒所有內容先得一個大保,主要係佢普池之後感覺同抽垃圾沒乜分別好傷
當然比米哈遊更孤寒既驚亦有好多,例如學偶
我佛心嘅定義係無課搞得掂幾多高難
例如時貓純免費角色就可以搞得掂9成高難內容,雖然少石少抽過紅燒但佛心好多
米哈遊唔算孤寒啦
不過佢計到好盡岩岩好每個版本免費都係得一個小保底既量
所以如果你無課少課得黎係有計畫抽邊d角色既其實係佛 加其實隻game無乜強度焦慮
但如果要往上抽命座/專武就好貴 所以課長會覺得好貴
啱啱出 未脹啫 送d抽咁少 都唔知點玩落去
米哈遊應該直情無咩高難內容
深淵即係ZZZ既防衛戰練度上去之後都應該係隨便打,尤其是認真玩既話
反而課長可能懶得打
具體例子:
時貓最新版本嘅隱藏BOSS,攻略網站話「歷代最高難度」,但有人用純免費角色KO到,唔需要稀有資源
緋染異時層SkullFeather,就算夢之淚+5起碼都要5, 6隻卡池SS先有得諗
但米家game仲有個大d問題令人有機會覺得佢孤寒
係佢只有更新版本送個少少石
唔似其他手遊會有好多登入送石之類 基本上每個版本都屈你一定要追晒d活動/新內容先拎得齊d石
有時忙真係唔想打d活動 又長又煩
但佢有送卡池SS
同埋絕區個故事同人設真係普通
陪fd玩先頂到今日
我覺得某程度會覺得佛抽到角色係因為佢出角色出得慢,當然我知道同卡驚成本唔一樣
不過講到底米池同其他日系抽卡系統太大分別好難直接比較,都係感覺,我就唔鐘意既
我理解你呢個定義
但我會睇埋嗰d高難內容有無實質獎勵,無就唔理
我玩過d驚佢出高難內容直情唔預你打得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞