純代步買BRZ 定 GR86好?

217 回覆
38 Like 8 Dislike
兒登指定牌子係東瀛寶馬喎

掃把佬都無討論post
Same
根本而家已經癲到連Mazda都會用Toyota件
唔改車買呢類車係jm9
可以諗下換呔鈴先,原裝215唔係好夠
RC番黎係米仔Primacy,一定要換
RZ/BRZ就PS4,睇你想唔想換

但玩左兩年都係中意215果種靈活
揸快少少地濕濕都要提心吊膽既感覺
好刺激
如果對自己技術有信心,215係會好玩嘅
自問技術麻麻所以第一樣野就換左呔鈴先
https://youtu.be/IefMS4R7_Tc?si=6co9RvBkhGzVLjPq

Brz 完勝 。 gr86 膠件多過 brz
師兄,同一個諗法,我自己偏向brz ,至少36萬係齊野,86要rz 版39萬先齊
個樣唔同
唔介意二手,28 car 先25,6萬。
講真香港咁細,又唔係落場,改啲包圍,尾翼都幾正
86 RZ都冇車機,要自己裝翻
除左車身動態,睇下你自己鍾意邊架個樣多啲,車頭bumper係唔同
如果係鐘意86,其實買架低咪少改既二手都好低玩
都話RC預你買嚟改,所有嘢用最cheap

條呔得205添 ,2百幾匹後驅用205
夾硬講係調較有些少差別
唔係賽車手其實一撚樣
係,不過有錢,好似xrx 咁加
題外話,supra 代步都好似好型
可能仲錫車暫時覺得夠 再熟d架車飛下山路睇睇咩情況
買得呢類車都想長hold
所以想買新車咁解
但25-26有都好吸引
可慢慢改,唔洗一步到位
每次改啲可以感受到件改件對架車有咩影響都係樂趣嚟
Supra貴好多
當你係街見到其他改左嘅,你就會開始想改
咁真係睇下你想唔想改
唔改其實brz真係低玩d,又有保養
Eye sight簡直係垃圾係crosstek上邊用過 煩撚到
ching覺得eyesight點煩法
Lane keep assist係扭得好突然 令人唔舒服既
前車距離可以校既唔多 好似3格定4格
想問吓BRZ點樣reset平均油耗
會唔會係你手車太廢成日跟車太貼又成日無啦啦壓過線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞