老婆+仔囡10歲up,爸爸繼續留港搵錢

46 回覆
6 Like 54 Dislike
我想講我識 分別唔同3pair有錢人
老公超高薪
但pat底d老婆仔囡係紐西蘭/加拿大/英國讀書同生活
自己繼續做野搵錢拼搏同交兩邊稅

放暑假就放盡全年AL過去玩1-1.5個月 之後又番香港
係香港keep住搵既錢夠老婆仔囡係外國unun腳生活無憂仲可以住大屋

我從來都唔敢問
佢地太太點諗無左個老公呢個行為,同時自己又享受緊自己比人養

你寧願二公婆地底泥搵番垃圾工出晒去做野
定 老婆做少奶奶湊下仔囡煮下野食 過人世

做仔囡都成10歲up係米仲會掛住同需要個爸爸?
如果媽媽已經做左爸爸嗰part
--------------------------------
利伸
我剩係試過結左婚之後同另一半前後腳移民分開左整整一年
時間係過得好快,剩係每日係度諗幾多日後就可以見面,日日都keep住ipad whatsapp video call放左個緊位係廳 一齊食飯,同步開一套戲睇
有咩問題?就算移民潮之前都好多人送仔女過去讀書搭埋老母照顧起居飲食啦

唔想放棄生活質素姐
個老婆開心死la
唔洗做住大屋有錢港
又冇個老公係度阻頭阻勢
一年先交1個月戲
剩返11個月老婆可以周圍食洋腸
地方母親
玩返七八十年代太空人嗰套
同時個老公都可以出去浦
係,樓主太後生
好似好常見
之前個manager 都係自己澳洲回流番香港搵錢供樓
到咁上下就番澳洲做番mid-senior role un 腳
太空人。不過今時今日太空人都要有準備隨時要走
我都識有pair係咁様,佢老公就定時定候過英國探佢同兩個已經中學嘅仔女,係倫敦住大屋,自己就unun腳過左1,2年終於悶得滯出嚟做嘢。
如果真係超高薪,仔囡都十幾
都應該搵埋唔少,慳慳地可以退休啦
大家仲講笑話即使佢老公包二奶,同佢離婚,佢都冇咩輸,仔女又差唔多入大學,每個月俾咁多家用佢儲埋都唔少啦,間大屋又full pay左,佢仲有咩好擔心。
其實咁對2個人都係好事黎
男人可以日日叫雞
女人可以派帽
男人係唔應該結婚嘅其實,亦都唔應該生仔,自己一個仲開心啦
講得啱,其實唔係個個夫妻都咁撚恩愛
做太空人就要有心理準備。我見得多啦。由廿幾到五十幾都有。有個四十八歲搭上個仔十六歲既同學。唔係吹㗎,佢自己打上電台爆㗎.

我以前個手下,識咗幾個太空人既老婆。有幾次出trip都帶埋去添。佢話無手尾喎
男就話仲有得周圍玩

女既我諗年紀有返咁上下,有無人睇得上呀
去鴨店要人睇得上眼咩
樓上都講到個情況各自搵食,姐係唔健康啦個家庭
咩細路仔好多人都咁做唔代表值得咁樣犧牲
各取所需 各有各玩 得你條傻鳩自己玩
其實有時都喺度諗
咁樣用錢去填補返同仔女相處嘅時間
係咪值得呢?
咁當然有機會係有錢可以handle得好好
仔女大咗相處都可以好融洽
但係我成日覺得之後個關係會變到好疏離

自己後生未有細路嗰陣就成日掉低條女四圍去
嗰陣都係搵錢大過天
而家有咗小朋友就反而想盡量抽時間陪下佢地
有好多嘢真係過咗就追唔返
想盡量每個step都陪住佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞