「空姐牛肉飯」出戰中年好聲音 去年結業轉行做旅行社

61 回覆
2 Like 123 Dislike
21:30 2024-07-21

位於深水埗西九龍中心的「空姐牛肉飯」近年因東主郭德英Annie政見而聞名,不過去年4月宣布結業,曾任空姐的郭德英轉行做旅行社。近日《中年好聲音3》舉行海選,原來郭德英也有參選,還獲得評審讚有潛質,加上本身有話題性,相信好有機會入圍。
今次郭德英參加《中年好聲音3》亦不停在facebook更新進度,今日下午4時貼相透露:「等待中,頭先工作人員亦講咗話評審要食飯6點鐘再返嚟,我諗你預我要坐到八點啦」,之後郭德英又貼食包相說:「評審去食飯、我就食住包先。」到約6時半,郭德英終於在直播中登場。

郭德英一出場就以開朗語氣向評審打招呼:「Hello,各位評審好,首先要講聲辛苦晒先。我係1953郭德英,好多人都叫我『空姐』。」停頓一秒又問評審:「係咪覺得好得意啊?」隨後又表示以前做空姐,現在為旅行社負責人。及後演唱林憶蓮的《難忘你》,表現平穩,不過不失。
郭德英唱畢後,獲海兒大讚:「音色幾靚,感情都做得幾好;如果要講嘅話,我覺得你唞氣好影響你唱歌。」韋綺珊亦表示郭德英找的背景音樂有melody guide:「你無得發揮自己,佢彈到去咩位你就要跟足晒佢。」郭德英反駁指:「我知,我噚日都有聽直播,你就係講過呢個問題,但網上面無第二啲版本。」張佳添亦指:「林憶蓮唱嘅key一定係偏高,如果低返半度你會發揮得更好,前面來講你有少少『扯頸』,到後面你開始開返把聲,expression係唔錯,我聽到你有潛質。」
郭德英於1995年至2010年間曾任職美國聯合航空空姐,離職後為丈夫打理生意。2016年在西九龍中心的美食廣場創辦神戶食堂,因她曾任空姐而以「空姐牛肉飯」做噱頭。開業時已因她稍有美貌而吸引傳媒採訪,後來郭德英多次在facebook發表政見而受到網民關注,不過去年4月郭德英宣布「空姐牛肉飯」結業,並透露將會專注搞旅行社。翻查郭德英的facebook見她不時貼出與吳大強的合照,去年11月《善心滿載仁愛堂》還獲吳大強帶入電視城睇show,早前又一同去睇《出租家人》慈善首映,今年2月郭德英的旅行社搞活動,她更在台上與吳大強攬腰合唱。
自己帶埋團
又撈唔撚掂
佢打扮下一定屌打龍婷
藍色水魚團
垃圾
一個人到底要幾失敗,先會拎住空姐呢兩隻字左R右R?
何況,空姐根本唔係咩專業
仲要喺14年前
以為一味高調講愛國真係會發達
點知發現人地埋哂堆入唔到人地圈子分肥豬肉
又番唔到轉頭既傻西
妓女囉
嗰啲制服誘惑主題
因為佢做嘅係美國聯合航空空姐

而唔係東方海南航空之流
咁空姐牛肉飯應該叫‘’前美國聯合航空空姐牛肉飯‘’
空姐加三舊
前美利堅合眾國聯合航空
班狗利用完呢啲傻閪婆都愛狗。打完咭咪保持距離囉
真係貪佢收咗經可以無限中出咩
佢契家佬海港sir都做左監躉喇

唱返首友誼之光先啦
化下妝幾靚
成都$6288, 藍絲唔係冇錢呀?

事後雪茄
胸姐用咕𠱸遮住下身冇着底褲
成堆珍奇異獸都去參加
連嗰件唔好啦小妍都去埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞