想問有冇過來人試過處理一啲恩斷義絕親人既後事

11 回覆
6 Like 3 Dislike
老豆係個仆街,唔顧家,出面啲人排第一,只顧自己玩樂同埋喺出面啲「朋友」前攞威
早年拎左老母連同外家幾十萬咁多年當冇回事。

而近年發生左一件事,老豆咎由自取地瀨左一個大鑊,老母決定同佢離婚踢佢走,而我係好支持佢 (老母畀佢昆左幾十萬都可以帶住屋企上到車)

我喺度諗,如果呢個老豆有朝一日死左,我做大仔係咪都有責任要同佢處理埋啲後事?呢度有冇過來人有相似經歷?

而去到嗰日,我唔係好想幫佢搞呢件事。

利申:好撚憎佢
借返佢幾十萬嚟洗唔還
再整個局俾佢入
輸到破哂產永無番身之日
然後再令到佢身體殘廢 變痴線 扔佢係天橋底
有咁折墮得咁折墮 總之唔好整死人就得
係好似講咗野,又好似無講過咁
冇責任、唔洗搞、_國佬會搞掂
佢瀨完呢鑊野已喪失工作能力,仲夠膽死喺出面搭朋友單買野再搵我埋單,仲邊借到佢錢,仲有呢個人一早已經破過產,爭出面周身街數
😁🙏
係,好冇責任,佢到今日仲喺佢出面啲朋友面前包裝到自己好掂咁款
全家block左佢啦、我同你講哩啲人唔會輕易放棄問你地一家攞錢、
冇錢果陣跪係度求都會做得出、
千祈唔好衰心軟、比左一次就會有第二次。
所以上門唔肯走就要報警趕、
仲要通知埋其他親戚唔好借、唔係到時又怪你地一家。
由佢葬去沙嶺
照道理,離左婚就唔輪到你去處理?
應該係佢屋企人做返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞