掛係衣櫃門柄嘅布質環保袋上面有隻木蝨

23 回覆
1 Like 4 Dislike
如題,見到個布質環保袋上面有隻木蝨,但係床附近都冇,咁會唔會有事

個袋係發現隻嘢3日前攞過出街,之後就掛咗係衣櫃門柄到,如是者個袋掛咗3日

呢3日內仲會有陣時閂衣櫃門閂得唔好,令個袋夾咗入衣櫃裏面

直至前日起身見到有隻木蝨係個袋口個位,
我以為係污糟,想用紙巾抹,行近先見到係呢隻嘢

之後即刻用紙巾摙死佢,再成個袋dum入個膠袋,綁實再抌出去後樓梯垃圾桶

咁so far之前平時夜晚都冇比嘢咬,呢2日都冇

咁係咪算係佢哋正式入侵之前就解決咗?

而家諗住清一清個衣櫃,將啲衫抌得嘅抌,要留嘅就淥滾水,等乾後就直接入膠箱

而家依然好撚驚
年中睇咁多木蝨post,覺得未燒到自己都冇事,到自己真係喺屋企見到嘅時候就會好焦慮
講漏咗,個袋係拎出街用之前,係一直收埋係另一個櫃入面,起碼放咗半年,個櫃外框係金屬,入面個櫃桶係木
準備長期作戰
用火攻,燒左間屋,玉石俱焚。
生左蛋咪有
依D仆街野一次受精D 未用哂可以儲係體內慢慢生
唔驚可以用有機磷農藥噴兩次包斷尾
首先先要有圖先知係唔係
隻嘢同google啲圖一模一樣,深啡色,圓肚,5mm咁大
好撚驚
成個衣櫃掉撚左佢啦, 一擴散你就閪了
啲農藥會毒到人生cancer,1年幾之前以為奶咗嘢所以買咗支千赤士係屋企
但係啲衫都唔見有,點都好,準備換衣櫃
掉左個衣櫃保平安
d衫拎曬出去俾洗衣鋪洗
到俾佢咬/擴散個成本仲大
下世小心啲
但係佢哋比起匿係衣櫃,唔係應該咬咗人先咩
未搵到你/未肚餓姐
建議即刻燒左佢
好撚驚
多謝ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞