自由黨倡增航空業外勞名額 提「鋤大弟」等紙牌賽帶動夜消費

40 回覆
3 Like 33 Dislike
https://www.i-cable.com/%e6%96%b0%e8%81%9e%e8%b3%87%e8%a8%8a/250817/%E6%96%BD%E6%94%BF%E5%A0%B1%E5%91%8A-%E8%87%AA%E7%94%B1%E9%BB%A8%E5%80%A1%E5%A2%9E%E8%88%AA%E7%A9%BA%E6%A5%AD%E5%A4%96%E5%8B%9E%E5%90%8D%E9%A1%8D-%E6%8F%90-%E9%8B%A4%E5%A4%A7
【有線新聞】自由黨提交施政報告意見,建議政府增加航空業輸入勞工名額和加快審批申請速度。

自由黨指航運、零售等多個行業的輸入勞工計劃,為外勞提供住宿和培訓都增加僱主的負擔,建議政府考慮調整外勞待遇,例如檢視外勞工資不得低於行業工資中位數的規定。

另又建議政府加強推動盛事經濟,舉辦不同類型活動。自由黨主席邵家輝:「例如一些紙牌比賽活動,橋牌、摜蛋、『鋤大弟』,現在流行的德州撲克、麻將比賽,讓多一些朋友能晚上外出、在出面玩樂,能帶動消費。香港賽馬業也做得很好,可以將賽馬盛事到處推動。」
垃圾建議層出不窮
輕輕鬆鬆穩袋十萬
APT Hong Kong
中国人做乜玩洋鬼子嘢?
建議
中國象棋
康樂棋
鬥獸棋
不如叫埋雞啦
麻雀俠大賽,贏左有5張日本來回機票
應該玩牌九
直接開賭場
李鵬飛同田少年代嘅自由黨雖然好多主張都側重商界與市民為敵,但當年起碼班核心黨員大多數都係商界精英提出嘅建議都叫有效幫到商界,今時今日自由黨班撚屌連鋤大弟救經濟都噏得出根本同工賊會班土共文盲一樣level
鬥埋地主呀笨
面對一個攪又死唔攪又死嘅地方,我建議真係乜都唔好攪囉. 唔該!
大D會
鳩事正經做
正經事鳩做
背靠祖国及一国兩制嘅真正優勢
鋤你老母個閪好過啦
做乜都救唔返
一日繼續有呢班人棍係度
叫d女人出黎 除褲比人屌下閪
一於搞返場世界啤王慈善大賽

黃 賭 毒
公屋樓下晚晚都聚集 鋤大dee
原來係夜繽紛
NO9
on99
而家揸旗班官同政黨真係好好質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞