想搵距離60吋投射,有冇4K投射機好介紹

11 回覆
0 Like 1 Dislike
想搵距離60吋投射,有冇4K投射機好介紹
落舖頭自己睇實物好啲,原生4K依家過8000蚊先有部。

打機120hz就無得4K,見有啲機要改1080p先打機行到120hz。

你有用soundbar 就要睇埋有冇eARC功能嘅HDMI port。多數要用到HDMI呢啲接駁會用到Dolby天空聲道,啫係Dolby Atoms。

android TV功能 個人無乜點用過,我走HDMI線,接PC功能多啲。

點都係用線好過無線,而條線唔好太長,不然一樣同無線有delay。

同埋真係要裝埋幕先好睇,呢筆錢一定要出。

由於太多選擇又無講筆直,無咩推介俾到你,同埋最好自己去搵舖試機。
多謝你咁詳細解答
六十寸的話用電視更好
果d假4k就有,真4k要5萬以上啦
不過肉眼睇唔出
各有各好
電視劇打機我偏向OLED
動畫電影我偏向投影機
投影機俾到接近 OLED 畫質價錢要幾倍以上

唔係要八九十寸以上都唔會揀投影
咁都係距離問題架姐
我係睡房睇72"大到睇緊imax咁
唔係距離問題,係而家俾嘅錢 80 寸以下用投影真係冇 so
vidda c2 ultra
LG CineBeam Q?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞