特朗普槍擊案槍手的Samsung Android手機在40分鐘內被Cellebrite破解

151 回覆
520 Like 54 Dislike
要扮訓始終都會扮

用3210最安全
你要上到網先洗到機

同埋佢會整N份你部電話資料嘅copy
即係除左破壞性既方式?
就在不久前有消息稱 Cellebrite 的工具尚無法破解任何系統版本不低於 iOS 17.4 的 iPhone

我睇美聯社個source完全無提iOS呢段
.......???

唔關事
以色列套野你咩密碼都一樣秒破
android 好在有小米支撐住, 靠samsung 食多屎
長官好似搞唔掂pixel
an撚睇唔到
卡巴斯基:iOS「官方後門」或長期被黑客利用 「三角測量行動」漏洞輕易竊取用戶私隱

據 Yahoo 新聞報道,卡巴斯基日前在 CCC 大會上披露 iOS 4 個未公開的漏洞。黑客可以利用這個漏洞在沒有互動的前提下操控 iMessage 安裝有毒程式,以控制裝置及數據。據悉此漏洞可以執行程式,讓被感染裝置下載更多有毒程式後更可刪除相關 iMessage 紀錄,令人防不勝防。報道指黑客更可以利用 Root 權限獲取被入侵裝置的數據。

Yahoo 新聞報道指,如果黑客利用「三角測量」漏洞攻擊 iPhone 用家,其 AirTag、定位系統、咪高峰等數據都有極大外洩風險。Kaspersky 另外提及指,其中一個漏洞達晶片級別,能夠直接繞過記憶體保護機制,直接進行讀寫操作。據 Yahoo 新聞引述消息人士推測指,此漏洞理論上應該是供 Apple 或 ARM 工程師內部測試之用,即是「官方後門」,但現在不知道為什麼會被黑客得知。

Apple 現時並未就事件發表評論,但據 Kaspersky 指,此漏洞早在 iOS 8.0 已出現,換言之就相關漏洞的攻擊或經已持續多年。
咁an撚最新版本呢 有比較就有傷害架啦
應該耐過40分鐘
因為美國完全冇人用未掂過
我記憶中係破唔到喎
點會無掂過!美國之前入咗咁多部Mate60
妻發現「刪除了」的妓女訊息 英國商人控告 Apple
https://lih.kg/3719267
要解鎖17.4以上既iOS 都係時間問題
pixel 呢? 咁耐都解唔到
iphone 又贏?
班idog個世界得iphone係咁上下
好似係佢會係咁模擬唔同code 去unlock
有拳頭破解大法,iOS 30都隨時破啦
Lm
唔破打到你破
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞