及早悔改用Linux吧

15 回覆
7 Like 8 Dislike
咁咪冇晒Microsoft啲問題囉
趕唔切啦
有咩好處?
免費?
改用mac
唔會強制你更新
用windows 壞左可以屌微軟, 用linux壞左會比人話用家問題
CrowdStrike 早前曾搞死 Linux
只是沒有這次 Windows 事件嚴重而已
https://www.hkepc.com/22621
咁咪冇晒Microsoft啲問題囉
但會有更多Linux問題嘛
遲了悔改
真心講你離開
死左?
算吧啦
呢個世界係用哂大家既package/library/product去砌舊野
無得避的 總有機會中招
On9 linux remove 個package都要睇有咩dependency。 我windows uninstall 野洗閪用腦
例如remove咩package
Postfix, 九唔搭八咁會remove埋cron 。 -nodeps又唔知佢刪齊未,要用腦諗
windows我幾年前uninstall orcad sqlite個陣幫我del晒成個c drive
https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/m5yj6y/uninstalling_app_wipes_c_drive_sqlite3_odbc/#lightbox
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞